Yhteydenpito suomeen matkan aikana

Ajattelin kerätä tähän matkablogin yhteyteen joitain hyödyllisiä (?) vinkkejä muille ensimmäisiä kertoja thaimaahan matkustaville.

Eli lähes jokaiselle tulee matkansa aikana tarvetta olla yhteydessä koti-Suomeen, alla joitain hyväksi ja hyödylliseksi havaittuja asioita:
* Nykyään kun lähes kaikilla on sähköpostit käytettävissä, on emailin avulla kätevää hoitaa ne ei niin akuutit asiat. Nettikahviloita on ainakin turistikohteissa 200 metrin välein vähintään, hinnoittelu vaihtelee todella paljon mutta hintahaarukka on 0,5b – 3b / minuutti. Myös joissain baareissa, kahviloissa ja kauppakeskuksissa on tarjolla ilmainen internet asiakkaille, yleensä tosin pelkkä WLAN -yhteys mutta kuitenkin. Samoin nykyisin varmaan puolet hotelleista tarjoaa asukkailleen wlan-yhteydet huoneisiin/aulatiloihin. Tämä(kin) blogimerkintä on lähetetty ko. yhteyden kautta. Sen sijaan GPRS -datasiirto on kallista joten jos itse maksaa laskunsa ei sitä kannattane paljoakaan käyttää.
* Perinteinen kirjeposti kulkee myös, postikortin lähettäminen maksoi 14b kappaleelta ja kirjeen 18b. Tosin en tiedä onko nopeudet nousseet vuoden takaisesta, silloin postikortin perillemeno suomeen otti yli kaksi viikkoa. Todellista snailmailia (=etanaposti) siis. Ehkä tarjolla on myös joitain express-palveluita mikäli sellaiselle on tarvetta, en osaa sanoa.
* Puhelut, teksti- ja multimediaviestit. Kaikki edellämainitut maksavat suomalaisilla gsm-liittymillä thaimaasta lähetettyinä suhteellisen paljon, vuosi takaperin normaali yksi teksiviesti oli 0.38e/kpl sekä multimediaviesti 0.85e/kpl. Puhelu saunalahden liittymästä suomalaiseen liittymään suomessa oli 1.4e/min sekä puheluun vastaaminenkin lähes euron minuutilta. Mikäli soittelun tarvetta suomeen on enempi, kannattaa ostaa puhelimeen paikallinen prepaid sim-kortti. Esimerkiksi 1-2-callin kortti maksoi nyt 115b jossa oli puheaikaa 80b edestä. Latauslippuja myydään lähes jokaisessa 7-elevenissä ja muissa myymälöissä, latausarvot 50-300b. Soitettaessa suomeen kannattaa puhelinnumeron eteen laittaa koodi 008 jolloin minuuttihinta on noin kolmannes siitä mitä normaalisti. Esimerkkinä suomalainen numero 0500-123456 laitetaan muodossa 008358500123456. Hinta hieman alle 10b/min. Tekstiviestit samalla tapaa numeroiden ja hinta myöskin hieman alle 10b/min. Välillä on tuntunut olevan hieman kuuluvuusongelmaa tuon 008-alkuliitteen kanssa, mikäli ääni tuntuu pätkivän kannattaa kokeilla hieman myöhemmin uudelleen tai vaihtaa omaa paikkaa vähän.

Laitelkaa vapaasti kommenttia / tietojen päivitystä alla olevan lomakkeen avulla niin pyrin päivittämään tiedot tähän jotta teksti olisi jotakuinkin ajantasalla.