Vesipäivä (18. päivä)

Aamusta piti mennä pukua sovittamaan viimeisen kerran, mutta se tietyistä syistä johtuen vähän myöhästyi. Herättiin siinä yhden aikoihin iltapäivällä, pientä krapulaakin yritti tulla esiin jolloin päätin pitäväni tämän päivän vesilinjalla. Ei ehkä kovin fiksu päätös näin lomalla mutta tehty mikä tehty.

Myöhäisen aamiaisen kautta pukua sovittamaan. Tällä kertaa siihen puvun takkiin oli saatu jo vuori valmiiksi (kun viimeksi se oli vain leikattu pala kangasta, noin kärjistäen) ja irtohihat. Räätäli mittasi sopivat paikat hihoille ja sain ajan tulla noutamaan valmis puku illalla kello 20-21 välilllä. Kun ne kengätkin hajosi eilen, tarvittiin uudet. Muutamassa paikassa tuli käytyä etsiskelemässä, lopulta mukaan tarttui saman merkkiset Kiton sandaalit kuin viime vuonna. Ostopaikka lähellä beach roadin ja walkingstreetin “risteystä”, hinta 328 batia. Siinä kenkämyymälän vieressä oli hyvä ravintola, Fra Pattaya. Ihan hyvät ruoat kahdelle juomineen 220 batia.

Kello olikin sitten jo lähes 16 ennenkuin päästiin takaisin hotellille. Päivälepoa noin tunti. Siitä lähdettiin illalliselle lähellä sijainneeseen Apex hotelliin kakkoskadulla. Buffet ruokailu 180b. Yllättävän laaja valikoima ruokia oli, thai- sekä eurooppalaisia. Kokki paistoi lisäksi eräänlaisia grillivartaita siinä linjastolla. Vaikkakin se itse ruokailusali oli kyllä melko karu paikka mutta ruoka oli kyllä hyvää. Ruokajuomana hintaan kuuluu vain vesi; limppareita, soodaa sekä olutta sai ostaa pieneen (20-45b) lisähintaan. Kävin katsomassa vielä ennen puvun noutoa Mike Shopping Mallia ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ei siellä juurikaan mikään ole muuttunut, kolmessa ensimmäisessä kerroksessa muistaakseni käytiin. Yhtenä tavoitteena oli löytää Eccon myymälä (jonka muistelen nähneeni viime vuonna siellä) ja ostaa suomikäyttöä varten uudet kävelykengät. Mutta eipä löytynyt, joko muistan väärin tai se oli lopettanut.

Vaikkakaan siitä ostoskeskukselta ei ole pitkä matka kävelykadulle, lämpöä pukkasi siinä määrin otsalle syönnin jäljiltä että päätettiin ottaa lavataksi alle. 20 batia yhteensä kahdelta, ei se kallista ole. Räätälikin oli jo paikalla valmiiksi siinä noin 20:30 kun paikalle menin (tähän astihan se ei ole itse ollut siinä myymälässä vaan sille on soitettu ja hetken päästä on mopolla tullut paikalle). Pikainen sovitus, paidat pussiin ja puku pussiin. Aiemmin maksetun depositin (ennakkomaksu) 4 200b jälkeen maksettavaksi jäi 6 000b. Onneksi luottokortti kävi tuohon paikkaan, saa muutaman sata Finnairin pistettä tuostakin.

Koska päätökseni piti vesipäivästä, räätäliltä lähes suoraan takaisin hotellille sevenelevenin ja apteekin kautta. Ostin apteekista muutaman inhalaattorin jossa sisällä on ilmeisestikin eukalyptusöljyä ja jota impataan nenään. Tuloksena avoimemmat röörit. Tällaisiakaan en ole Suomessa nähnyt myytävän, onhan niitä nenäsumutteita mutta joko ne ei minulla toimi tai en osaa käyttää koska tekee mieli niistä saman tien se sumute pois… Nukkumaan menin siinä klo 23 aikoihin. Ei tämä hullumpi päivä ollut näinkään. Ja aamusta voisi yrittää ylöspääsyä aiemmin mitä tänään.