Viimeistä viedään (19. päivä)

Aamusta pääsikin mukavasti ylös ihmisten aikoihin siinä yhdeksältä, kiitos eilisen. Aamiaisen jälkeen viimeisille ostoksille. Made in Thailand -alueelta tarttui mukaan pari settiä pöydänalusia á 100b ja uuden kauppakeskuksen Centralin pohjakerroksessa olleesta Food Storesta lasipulloketsuppia vaikkakin ihan älytöntähän tätä on rahdata Thaimaasta asti kun samaa soosia saa suomessakin tosin vain muovipullosta. Ostoskoriin löysi paikkansa myös pullo Hoegaardenia joka tosin ei päätynyt kotiinviemisiksi asti. Myös Prickleysin Heat powderia muutama tölkki sekä kolme pulloa Sang Somia. Kokonaislasku jotain seitsemisen sataa batia.

Takaisin hotellille tullessa hain viimeisen lastin pyykkejä pesulasta, neljä paitaa ja parit sukat 60 b. Varasin taxi meterin respasta huomista kotiinlähtöä varten, hinta 800 b + pikatietullit (24-08 välisenä aikana perushinta 900b). Kyllähän sitä minibussillakin pääsisi kaiketi (hinta 400b) ainakin naapurihotellin mainoksen mukaan. Tosin sen verran pitkä matka edessä huomenna joten ei ole kiinnostusta lähteä kovinkaan pitkäksi ajaksi pyörimään minibussiin kun muita poimitaan kyytiin.  Eikä tuo hintaerokaan niin kummoinen ole verrattuna menomatkaan pattajalle (200b bussi/minibussi yhdistelmällä verrattuna taksin ties kuinkapaljon pyyntiin).

Viimeisen päivän kunniaksi kävin altaalla uimassa ja vähän lepäilemässä auringossa, mukava paikka tuo hotellin allasalue kun merituuli puhaltelee välillä. Tosin tänään taas on rakennustyöt jatkuneet tuossa alta sadan metrin päässä hotellilta. Melkoinen kaivinkone siinä nyt on, niin pitkää puomia en ole kaivinkoneessa nähnyt Suomessa muutakuin jossain ruoppaustöissä. Eli isohko pytinki tiedossa. Toisaalta ei oikein tuo Thaimaalainen rakennustapa uppoa minun kaaliini, tämän viikon alussahan ne olivat samalla tontilla paaluttamassa ja nyt samassa kohdassa on vain iso kuoppa. Mene ja tiedä.

Lounaspaikaksi valkkailin Raymond’sin ravintolan. Onhan siinä jo tullut muutama kerta käytyä tällä reissulla. Ruoat kahdelle (oppaalle kahdenlaista thairuokaa ja minulle kanafilettä), parit soodat, pullo olutta sekä kahvit. Loppulasku muistaakseni 525 batia. Joku pitää kalliina, mutta minusta ihan kohtuullinen hinta. Annos oli riittävän iso ja kehut tuli myös paikan thairuoasta. Siitä raymond’silta suunnattiin minigolfin peluuseen pattaya tai :n ja beach roadin kulmaukseen. 150 batia maksoi kierros. Olin aiemmin kuullut kommenttia paikasta että ei ole ihan parhaalla mahdollisella tavalla hoidettu ja tottahan se oli. Puiden lehtiä ja muita roskia oli paikoin radalla enemmänkin, eli pientä putsausta joutui tekemään ennen radalle tuloa. Huomasi myös ettei ole hetkeen tullut pelattua minigolfia, ensimmäiset radat (18 rataa kokonaisuudessaan) meni lämmitellessä. Ihan hauskoja mutkia ja esteitä oli radoille rakennettu eli on siihen jossain vaiheessa panostettu ihan huolella.

Kello oli noin 18 kun hotellille tultiin takaisin, alkoi jo ilta pimentyä. Hetken hengähtämisen jälkeen suunta oli kohti doggystylen avajaisia jotka sattuivat mukavasti oman reissuni viimeiselle illalle, vaikkakin oli tiedossa ettei tänään kovinkaan myöhään pystyisi olemaan jottei huomenna aamulla olisi mitään megaoloja. Mutta ihan mukavat bileet oli, ruokaa oli tarjolla riittävästi sekä kellokin kilahti ainakin kertaalleen. Siinä noin klo 23 aikoihin lähdettiin takaisin hotellille.