Ferrari (5.päivä)

Pitkäksi venyneen illan jälkeen heräilin vasta siinä kympin maissa. Havahduin nyt vasta ettei huonehintaan sisällykään aamiaista. No, kävelin sitten tuohon sukhumvit soi 4lle sitä syömään. 190b englantilainen aamiainen. Vein samalla ensimmäiset pyykit pesuun, en huomannutkaan että se on express pesula joten hintakin oli sen mukainen, reilu 300b. Pesutulos ihan ok, mitä nyt yhdet sukat olivat hieman kosteat, ihan hyvä että avasin paketin.

Unohtuikin kirjoittaa eiliseltä sen verran että tuli käytyä testaamassa se Flaming Moe’s baari. Melko pieni paikka loppujen lopuksi, olisko 30-40 neliöä maksimissaan. Yksi biljardipöytä ja dartstaulu. Ihan mukavasti sisustettu erinäköisillä Simpsonit aiheisilla kuvilla ja piirroksilla. Baarin drinkkilistalla on kymmenkunta sarjan hahmojen mukaan nimettyä drinkkiä kuten Green Krabapple, Little Lisa ja Homer’s punch. Tilasin baarin nimikkodrinkin (=sama nimi kuin baarilla siis), ainesosista en paljoa tiedä, monesta eri pullosta kuitenkin kaadettiin ja monta tölkkiä avattiin. Veikkaus että alkoholia oli drinkissä noin 75% kaikesta. Mutta ihan hyvä siitä tuli vaikkakin olihan se ihan hinnakas 280b. Tuon drinkin historia tulee siis Simpsoneista, jaksosta missä Homer tekee ihmedrinkkiä (=kaikkea mitä kaapista löytyy) ja siinä on yhtenä ainesosana (lasten)yskänlääkettä. Tuossa maistamassani drinkissä sitä kuitenkaan ei tainnut olla. Googlen kautta löytynee enemmän detailia ko. jaksosta niille jotka kiinnostuivat asiasta enemmän.

Hauska alue muutenkin se Queen’s park plaza(?) pieniä baareja vierivieressä ja sokkeloiset kujat. Thaimaassahan tällä hetkellä alkoholilait sanoo että paikat kiinni klo 02 viimeistään. Tuolla kun kello tulee kaksi, asiakkaiden mahdolliset pullojuomat kaadetaan tuoppeihin, valoja himmennetään ja verhot kiinni hetkeksi.. Vartin päästä meno jatkuu ennallaan – niin kauan kuin on asiakkaita.

Kiinalainen uusivuosikin painaa päälle, se aatto taitaa olla maanantaina (26.päivä kun lähden Singaporeen). Täällä on punaista paperipalloa ripustettu vähän joka paikkaan ja livemusiikkia soi myöskin monessa paikassa. En nyt muista prosenttiosuutta paljonko thaimaan väestöstä on alkuperältään kiinalaisia mutta iso juhla kuitenkin myös täällä.

Parina viimepäivänä Skytrainin junat ovat olleet melko täynnä keskellä päivääkin, tiedä sitten onko tulevalla kiinalaisella uudella vuodella vaikutusta asiaan. Asemat ovat melko pitkiä, tiedä sitten voisiko junaan lisätä vaunuja tai jotain.

Iltapäivästä lähdin ihmettelemään suuren maailman kauppakeskuksia keskustaan. Lopulta en muualle edes ehtinytkään kuin siam paragoniin. On se siinämäärin iso laitos. Tuli kokeiltua ko. paikan ruokatoria, ihan hyvät sapuskat ja edullistakin oli mitä nyt vähän joutui ylimääräistä odottelemaan ennenkuin sai tilauksensa. Tosin oli lauantai-ilta ja pirusti porukkaa. Kävin kakkoskerroksessa katsomassa myös sitä autoa jonka ostan kunhan rikastun sitten joskus, eli Ferraria malliltaan taisi olla 430.

Kävin myös lähellä sijainneessa Hard Rock Cafessa nyt ilta-aikaan. Siellä oli happyhourit klo 17-20, ”buy one get another for free” eli osta yksi saat toisen ilmatteeksi. Ihan jees tarjous kyllä kun drinkitkin kaadetaan käsivaralta. Alkoholitarkastajat Suomessa voisivat olla vähän ymmyrkäisenä tällaisista käytännöistä, kun on samalla asiakkaalla useampi drinkki tiskillä :) Vähän ennen kymmentä alkoi bändi soittamaan jota katselin yhden setin verran, noin tunti ennen hotellille takaisin lähtöä.