Chao Praya river (4. Päivä)

Aamulle herätys 8:15 ja aamupalalle. Ei sitä juustoa ollut tälläkään kertaa saatavilla, joten todennäköisesti sitä ei ole ollenkaan. Muuten ihan ok, kunnolla lämpimiäkin thairuokia saatavilla kuten fried chicken with chili paste (paistettua kanaa chilillä).

Tarkoitus oli alunperin lähteä aamiaisen jälkeen testaamaan hotellin uima-allas mutta ei siitä aamiaisen jälkeen tullut oikein mitään. Lisäksi siinä iski pieni ruokalepo päällensä. Siinä yhdentoista jälkeen pakkailin kamat, kirjoittauduin ulos Swiss Parkista maksaen samalla minibaarilaskun (300b) joka oli ihan oikein. Jätin matkalaukun säilytykseen uuteen hotelliin, City Lodgeen.

Päivän reissun tein joelle, tarkemmalta nimeltään Chao Phraya. Ilmajunalla Nanalta Saphan Taksin asemalle (vaihto Siam). Näin siinä asemalla ryhmän aurinkomatkalaisia mikä huvitti suuresti kun yksi niistä purnaa itsetkseen sen ilmajunan lippuportin kanssa että miksi tämä ei toimi oikein (pitää siis hoksata työntää lippu ensiksi porttiin, ottaa se pois ja sitten vasta mennä itse läpi). On siinä kestämistä oppaallakin..

Mutta kuitenkin, asemalta alas ja olikin jo joen rannalla. Pari vuotta sitten taidettiin käydä samalla asemalla mutta en muistanut ettäkö se olisi ollut niin rannassa.. Noh ei sitä kaikkea voi muistaa. Ostin päivälipun (120b, voimassa klo 9.30-15.00) veneisiin mitkä kulkee puolen tunnin välein keskuslaiturin ja laiturin nro 13 väliä (phra arthit). Tuon laiturin lähellä on khaosan road jossa oli tarkoitus käydä. Lopulta hoksasin että kello on jo suhteellisen paljon ja jos tahtoo samalla lipulla takaisin ei sinne ehtisi. Kävin syömässä lounasta suhteellisen lähellä, ravintola Papillon. Lounas oli tarjouksessa 75b sis. pirtelön. Viimeisellä veneellä sitten takaisin. Melkoisia ruorimiehiä ne venekuskit on kyllä, melko kovassa merenkäynnissä (onko joenkäynti muka sana?) siististi parkkeeraa laituriin. Melko isoja proomuja liikkeellä (varmastikin yli 100m)alajuoksuun päin täynnä ja ylöspäin tyhjänä. Ei selvinnyt että mitä kuljettavat vaikkakin yritin sitä venekuskilta kysyä.

Keskuslaiturilta ilmajunalla takaisin ja uuteen hotelliin jonne jätin jo aiemmin aamulla matkalaukun säilytykseen. Huone ihan siisti joskin melko pieni, ikkunat sukhumvitille päin joten skytrainin äänet + muu kuuluu alkuun aika selkeästi huoneeseen ennenkuin siihen tottuu.

Yksi hieno idea muuten Thaimaassa on nuo ”napostelukärryt” joita näkee lähes joka kadunkulmassa. Valikoimasta löytyy monenlaisia hedelmiä banaania, meloonia, papaijaa(?), ananasta. Terveellinen vaihtoehto jos vähän huikoo tai on makean nälkää. Yleensä hinta 20b per hedelmä. Tällaisia Suomeenkin.

Iltapäivästä kuulin että Timo ja hänen kaverinsa olivat tulleet pattajalta bangkokiin. Ilta meni samassa porukassa. Tapasin pikaisesti myös thaiklupin foorumilta Johnnyn jonka palstaa on luettu monet kerrat. Pelasin myös tiettävästi ensimmäistä kertaa snookeria, melkoisen haastava peli se on. Se snookerhalli oli kyllä kieltämättä mielenkiintoisessa paikassa, jonkun kujan päässä suhteellisen pimeän talon kolmas kerros. Ei ihmekään ettei sinne ulkopuolisia löydy kun oltiin porukalla ainoat ei-thaimaalaiset. Mutta ei siinä, pöytävuokra ja juomat olivat edullisia.

Loppujen lopuksi varmaan kymmenen eri paikan jälkeen selvisin hotellille aamukolmen-neljän aikoihin.

Ostin muuten eilen sen Smart Pass lipun skytrainiin (160b maksoi, matkustusarvoa 100b edestä), ei sillä taida mitään alennuksia saada vrt. 1/3/30 päivän lippu mutta eipähän tarvitse kolikoiden kanssa pelata ja lippuautomaateille jonottaa. Kortti on muuten aika pitkälti samanlainen mitä on Helsingissä käytössä oleva arvolippu johon ladataan rahaa jolla maksetaan matkat. Tämä skytrainin Smart Pass on voimassa viisi vuotta ostosta (eli 1/2014 asti) ja ladattu arvo on voimassa 2 vuotta (eli 1/2011 asti).