Chatuchak park (3. Päivä)

Vahingosta viisastuneena muistin nyt laittaa sen herätyskellon soimaan 09:30 mistä ehtikin vielä juuri ja juuri kymmeneltä loppuneeseen aamiastarjoiluun. Oletin sen olevan yhteentoista, mutta ei – voisi jatkossa kiinnittää tarkempaa huomiota noihin aukioloaikoihin. Tuo ravinteli on kerroksessa 7. samoin kuin uima-allas mikä näytti ihan asialliselta muuten. Aamupala oli ihan ok, perushotellitasoa. Juustoa en tosin löytänyt, joko sitä ei ole ollenkaan tarjolla tai tämän päivän erä oli jo syöty.

Aamiaisen jälkeen lähdin kaupunkikierrokselle. Tarkoitus oli ostaa kameraan vara-akku ja ehkäpä jotain muuta teknistä roinaa. Sain vinkin fortune city -kauppakeskuksesta ja siellä olevasta kolmikerroksisesta IT Mall paikasta. Paikka ilman pakkomyyntiä mitä on ainakin pantipilla ja jossain määrin MBKllakin. Kyseinen kauppakeskus sijaitsee prha ram 9 (aseman nimi varauksella) metroaseman vieressä.

Eli ensimmäistä kertaa Bangkokin metroon. Se jos mikä oli siisti kokemus automaattiovineen kaikkine turvatarkastuksineen. Junissa tosin taisi olla vielä kuljettajat, en ole varma. Sukhumvitin metroasemalta (bts asok) kaksi pysäkkiä pohjoiseen kustansi 19b muistaakseni. Ainoa huono puoli metrossa on toki se verrattuna ilmajunaan ettei sieltä näe maisemia.

IT mallista löytyi akku canoniin, 450b piraattiakusta vs. 1500b originaalista. Otin halvemman, toivottavasti toimii. Kiertelin aikani muutamassa kerroksessa ja pitää sanoa kyllä että varmaan joka kolmas koju kauppasi piraatttisoftia.. Miten lie toimivuuden laita. Tosi vähän turisteja siellä jos vertaa muihin ostoskeskuksiin missä useimmiten taitaa olla asiakasenemmistö turisteja.

Tykästyin metrosta siinämäärin että jatkoin matkaani metrolla kuusi asemaa pohjoiseen chatuchak park asemalle jossa sijaotsee samanniminen puisto. Mukava vehreä paikka kaupungin sisällä missä keskellä lampi ja sen ympäri kiertää tie. Aikani ihmeteltyä paikkaa ja kierrettyäni ”lammen” jatkoin siitä ilmajunalla Victory Monumentille. Ilmajunan rata tekee melkoiset mutkat juuri ennen tuota monumentin asemaa. En tarkalleen tiedä mistä voitosta on kyse, mutta iso muistomerkki kuitenkin. Sen ympäri kulkee noin viisikaistainen liikenneympyrä jossa on myös liikennevaloja… Tällainen sen pitäisi olla vaajakoskellakin niin ruuhkat olisivat historiaa. Pyörähdin monumentin naapurissa olleessa central movie plaza (keskuksen nimi taas varauksin) paikassa. Tarkoituksena olisi katsoa joku leffa thaimaalaisessa elokuvateatterissa. Mutta tämän paikan näytettävissä elokuvissa ei ollut mitään kiinnostavaa.

Jatkoin victory monumentin asemalta national stadium asemalle. Ja sieltä MBKlle. Onhan se melkoinen kauppahelvetti, liekö talossa seitsemän kerrosta. Viidennestä kerroksesta löysin fifth heaven ruokatorin. Pienenä tarkennuksena ruokatorisysteemiin siellä on ideana kerätä ruokaa, juomaa sekä jälkiruokaa eri ”kojuista” jotka kaikki maksetaan poistuessa alueelta kerralla pois. Sisääntultaessa saa eräänlaisen luottokortin jolla ostokset ”kuitataan” tilausvaiheessa. En nyt tarkalleen muista mistä tilasin ja mitä, mutta reilut 200b maksoi ruoka ja tuopillinen changia. Monenlaista ruokaa siellä oli kuitenkin tarjolla thairuoan lisäksi. Onhan vastaavia ruokatoreja varmaan jokaisessa kauppakeskuksessa, ne muutamat muut jotka olen nähnyt ovat olleet ilman ohjeita joten tällainen tyhmä turisti on ollut vähän sormi suussa. Tuossa MBKn paikassa oli kuitenkin henkilökuntaa opastamassa. Ruokailun jälkeen kävin tsekkaamassa seiskakerrosta josta en kuitenkaan löytänyt flipperipelejä jotka siellä olivat vielä viime vuonna, höh. Kävin MBKlla myös siistimässä hieman yläpään karvoitusosastoa, 250b pesun kera. Ei se kaveri ihan täysin ymmärtänyt mun leikkausohjeita, mutta lopputulos oli silti ihan ok.

Mbk:n reissun jälkeen tulin hotellille takaisin ilmajunalla. Kello oli jotain puoli kahdeksan ja ajattelin ottavani hetken lepoa ennen yöelämää. Lepo kuitenkin venähti siinämäärin että heräsin kunnolla vasta hieman ennen kymmentä puhelimen soittoon. Sen verran sekava olotila oli herättyäni että päätin pitää ”koti-illan” lähtemättä yöelämään. Ehtiihän sitä vielä. Huomenna voisi ajaa skytrainilla saphan taksinille ja katsella jokea. Joku kanavareissu olisi kyllä hauska.

Koska tämä swiss parkin varaus loppuu huomenna, ja tuo 1900b pyynti yöltä tuntui hieman kovalta päätin vaihtaa hotellia. Seuraava kohde on City Lodge tuossa 200-300 metrin päässä sukhumvit soi 9 ja 11 välissä. Hinta kolmelta yöltä 4700b +risat. Se on amari ketjun hotelli ja olen ainakin ymmärtänyt itse että tuo kyseinen ketju olisi normaalia laadukkaampi. Saas nähdä.

Nyt jos sais nukuttua jonkun 7-8 tuntia niin olisi hyvä.