Hyväntekeväisyyspäivä (2.päivä)

Hitto. Tästä päivästä voisi sanoa sen menneen hyväntekeväisyydelle (eli ei saa tai ei tee juurikaan mitään koko päivänä)… En sitten laitanut kelloa soimaan, joten jäi hotellin aamupalat syömättä. Puolen päivän aikoihin kävin naapurikadulla olevassa seiskassa ostamassa vähän tarvikkeita jotka unohtuivat pakata mukaan. Uikkaritkin jäi sitten ottamatta mukaan, vaikka olin ihan listan värkännyt :) Saas nähdä saanko teetettyä pattayalla moisia, olis kyllä mukava uiskennella hotellin altaalla ja la bellassakin olisi tarkoitus käydä.

Mutta siinä puolen päivän jälkeen kun tulin hotellille kauppareissun jälkeen, ajattelin lukea vähän lehteä sängyssä. Mutta *naps* ja meikäläinen olikin unessa. Siinähän menikin nukkuessa mukavasti seuraavat 3 tuntia kunnes heräsin puhelimen soittoon. Ehkäpä jotain jet lagia tai vastaavaa väsymystä taustalla.

Puhelimesta tulikin mieleen kertoa että hommasin dtacin happy-prepaid liittymän. Aloituspaketin hinta oli 199b ja otin samalla kertaa lataussetelin arvoltaan 500b. Jos on tarvetta soitella tännepäin niin minut tavoittaa numerosta 0851265053. Suomesta soitettaessa tarvitaan lisäksi operaattori- ja maatunnus. Tsekkailin ennen reissua että 3snt/min (+normaalit soittomaksut suomessa) maksaa soittaminen operaattoritunnuksella 99557. Lisäksi ulkomailta soitettaessa tarvitaan maatunnus 66 ja itse puhelinnumerosta pitää jättää ensimmäinen nolla pois. Eli suomeksi, voiko asian enää monimutkaisemmin ilmaista.. Tuskinpa.

Maikkariltahan tuli muutama viikko sitten dokumentti katu- ja showelefanteista Thaimaassa. Aiemmin en ole asiaan kummemmin kiinnittänyt huomiota – mutta tällä kertaa senkin edestä. Ja pitää sanoa että kyllä osa niistä on melko heikossa kunnossa, ainakin näin amatöörin ilmin. Eikä kyllä ihmekään, tuskinpa asfaltti on niille se paras kävelyalusta puhumattakaan välkkyvaloista ja huonosta musiikista. Soi cowboylla niitä oli samanaikaisesti useampiakin. Monessa baarissa näkee lappuja ”don’t buy food for elephant” mikä sinäänsä on ihan oikein.

Cowboysta tulikin mieleen, oli eilen illalla melko huvittava näky kun Barack Obaman virkavalalähetys näkyi siellä lähes jokaisessa telkkarissa. On se varmaankin aika tärkeä kaveri tälläkin suunnalla maailmaa. Ei tuo demokraattipuolue ihan lähimpänä ole mulle mutta varmastikin Obama on parempi vaihtoehto mitä Bush…

Kävin syömässä ”aamupalan” klo 17 aikoihin soi 4:n alkupäästä löytyvässä charlie’s kitchen ravintolassa, ihan ok kanasetti riisillä 380b (=ruoka+heineken+iso ananaspirtelö). Plussana myös ilmainen WLAN asiakkaille. Kävin samalla tsekkaamassa Nana Entertainment Plazan, melkoinen neonvalohelvetti sekin oli. Ei mun makuun erityisemmin (kuten ei soi cowboy) mutta nytpähän tietää paikan.

Nanan reissulta palatessa poikkesin soi 7lle yhdelle, siitä sitten subwayn kautta (ensimmäinen länkkäriruoka muuten tällä reissulla) ja hotellille suihkuun. Lähin yöelämää katsastamaan siinä klo 23 aikoihin, skytrainilla pari pysäkkiä itään ja kävellen hieman takaisin päin soi22lle. Kadun alkupäässä oli joku icebar, missä bändi soittamassa ”klassikoita”. Ihan ok paikka vaikkakin suht kallis sellainen (san miguel 180b). Kävin myös viime vuodelta tutussa paikassa, Larry’s divessa jossa oli biliksen liigailta suomalaisilla. Seurailin siinä pelejä jonkun tunnin verran jonka jälkeen jatkoin porukan mukana naapurin queen’s park ”alueelle”. Löysin sieltä sen Flaming Moes -baarin joka oli kylläkin jo kiinni. Pientä kiertelyä alueella ja pari peliä ysipalloa Hideaway -mestassa oli riittävästi tälle iltaa joten Family Martin kautta hotellille. Kellokin oli jo lähes kolme joten aika on kulunut nopeasti.

Päivittäistavarat ovat kyllä edullisia täällä, jopa noissa pikkuputiikeissa. Fm:sta ostin prickly heat talkkia, isohko pullo suihkusaippuaa, pizza sticksejä (miksei näitä ole suomessa!), tölkin colaa, pullon vettä ja hammastahnaa. Koko kassi yhteensä 150b (n. 3euroa).

Jatkosuunnitelmiakin olen jonkun verran miettinyt. Ja taidan pysyä Bangkokissa maanantaihin asti. Suunnittelin että lähtisin viikonlopuksi pattajalle mutta kerkiäähän tuonne vielä sitten Singaporen jälkeenkin. Hotellia täytyy tosin harkita vielä vähän, 1900b olisi pyynti tiskillä per yö, voisi huomenissa kilauttaa asiaroomsiin mistä alunperin varasinkin tämän huoneen mihinkä hintaan sieltä myisivät. Kyllähän tuossa sukhumvitin varrella muutamakin paikka mainostaa tonnilla yö, tiedä sitten melutasosta sun muusta. Viikonlopulle voisi periaatteessa hommata jonkun päiväreissun esim. Kwai joelle joka kiinostaisi kyllä vaikkakin se taitaa olla täysi turistimesta nykyään.

Kello on neljä aamuyöllä joten nyt unta kaaliin.