Changi (11. Päivä)

Tällä kertaa herätyskello toimi asianmukaisesti ja heräsinkin siihen. Ihan hyvä että pääsi siitä hotellista pois, torstaina (eli eilen) alkoi tuntua että se paikka hajoaa käsiin ennen pitkää. Vessassa käsienpesualtaan hana oli irti, sai toisella kädellä pitää nokasta kiinni kun toisella käänti kahvasta. Samoin vessanpytyn posliiniosat eivät olleet ihan kunnolla kiinni ”kakussa” (=sementtimöntti mikä pitää pöntön paikallaan) eikä suihkupaikan lattian saumauksetkaan taineet ihan oikein tehtynänsä mikäli jotain voi päätellä siitä mihin vesi virtaa.

Toivottavasti nyt oli viimeistä kertaa vähään aikaan tarvetta syödä aamiaiseksi kuppikeittoa. Kamat kasaan ja laukkuun. Chekkaus ulos hotellista ja taksilla kentälle. Hotellin respasta tilasivat, auto (Toyota Crown) tuli pihaan parissa minuutissa. Matka kentälle kesti hieman alle puoli tuntia ja kustansi 14,50SGD.

Näin lähtevänä matkustajana näkikin paremmin tämän Changin kentän koon. Yksi sana riittänee kuvaamaan sitä: Valtava. Neljä terminaalia ja melkeinpä jokainen isompi lentoyhtiö maailmassa lentää tänne/täältä. Ehkä Finnairkin, jonain päivänä taas. Cathay Pacificin lennot käyttää terminaalia 1 ja muiden terminaalien väliä kulkee sky train junayhteys muutaman minuutin välein. Tämä nyt ainakin oli täysin automaattijuna. Ei sillä niin väliksi ole loppujen lopuksi kunhan pääsee turvallisesti perille.

Lentokentän terminaali kolmessa pitää majaansa myös Hard Rock Cafe. Ihan mukava paikka oli kahvitella, kuunnella ihan hyvää musiikkia ja seurata lähteviä/saapuvia lentoja + parkissa olevien koneiden kuormaamista. Tämä oli myös ihan hyvä stoppi tuhlata loput Singaporen dollarit kun niitä ei paljoa kannata viedä tuliaisiksi. Kolmosterminaalissa on myös monia muita mielenkiintoisia kauppoja kuten Ferrari Store. Jos 30 euron punainen kahvikuppi hevoslogolla kiinnostaa niin täältä sen löytää!

Lento Cathay Pacificin B777-300 B-HNI (rek.no varauksella) lähti pari minuuttia yli kahden ja laskeutui pari minuuttia ennen neljää singaporen aikaa kun aikataulun mukaiset ajat 13:55 ja 16:15. Ruoka oli hyvää ja katselin matkan aikana jakson discovery channelin sarjasta likaiset työt. Lisäksi katoin lopun kukkulan kuninkaan jaksosta. Ihan hyvin ”nopeuttaa” matkantekoa kun saa valita mitä ohjelmia katsoo. Nyt kun on kokemusta yhdestä yhtiöstä lisää niin voisin sanoa Cathayn olevan parempi mitä Finnair mutta ehkä aavistuksella häviävän Etihadille. Ehkäpä voiton ratkaisi uudemmat koneet ja niiden mukanaan tuoma AVOD (audio-video-on-demand, eli saa itse valita mitä katsoo ruudusta ja mihin aikaan). Toinen ero tulee matkustamohenkilökunnan palvelusta. En sano että Finnairilta huonoa palvelua saisi mutta joku siinä tökkii aina välillä. Lisäksi väittänen että finnairin lentokoneruokakaan ei ole ihan niin makoisaa mitä muilla kokeilemillani yhtiöillä.

Kentältä kohti Pattajaa matka jatkui Bell Travelin kyydissä. Thaiklupin sivuilta luin moisesta firmasta joka tarjoaa yhteiskuljetusta suvarnabhumilta parin tunnin välein. Kun koneeni laskeutui kello kolmen jälkeen seuraava lähtö bussilla oli kello 16. Mikä sopi paremmin kuin hyvin. Olin ilmeisesti ymmärtänyt jotain väärin kun haeskelin firman toimipistettä ensiksi Arrival tasolta mutta oikea paikka olisi ollut kerrosta alempana (bussikerros) oven 8 lähettyvillä. Kyselin parilta taksintyrkyttäjältä missä kyseinen firma sijaitsee niin ensimmäinen sanoo ”no good company, no buses today” ja toinen ”next bus at midnight it’s long time”. Pelkkää kusetusta molemmat siis. Lopulta airport info tiskiltä sain oikeampaa neuvoa mennä kerros alaspäin josta oikea paikka löytyi.

Bussina oli ihan asiallinen ja ilmastoitu iso bussi nahkapenkein vaikken pahemmin tykkää niistä hiostusominaisuuksien takia, mutta menettelihän se. Bussi lähti lopulta klo 16.15 suvarnabhumilta ja pattajan bussiterminaalille tultiin noin 17.40. Vähän perjantai-illan ruuhkaa havaittavissa. Nukahdinkin bussimatkan aikana noin kolmeksi vartiksi. Matka jatkui bussiterminaalilta vanhahkolla hiacella. Ei mitään erikoisempaa siinä. Matkalla kuski tosin joutui tekemään hätäjarrutuksen delffiiniympyrässä kun mersu meinasi jäädä alle. Etupenkillä ilman vöitä istunut (ilmeisestikin) kuskin poika tosin löi päänsä melko pahankuuloisesti kojelautaan. Ei siitä mitään verta tullut tai vastaavaa, mutta varmaan huomenna on mukava mustelma otsassa. Harmi sinääsä että täällä on edelleen käytössä melko paljon näitä vyöttömiä autoja.

Mutta, perille päästiin. Hotellilla olin siinä 18.15 eli reilu kolme tuntia koneen laskeuduttua. Niin ja kyyti kustansi kokonaisuudessaan 200 batia eli voisi sanoa edukkaaksikin. Melko vähän on pattaja muuttunut vuoden aikana, ehkä se näkyvin muutos on juurikin viikko sitten avattu central festival -ostoskeskus tuossa rantakadulla, tästä hotellilta linnuntietä reilu 200 metrin päähän. Lisäksi tuosta hotellikadulta tätä hotellia vastapäätä on purettu nyt vuoden aikana sellainen peltihökkeli jossa oli 5-6kpl pikkufirmaa. Muuten ei jää ikävä sitä paitsi siinä oli ihan hyväksi havaittu (vaatteiden)pesufirma. Täytyy etsiä siis uusi huomenissa. Samoin tämän soi10:n alkupäähän (kakkoskadulta päin) on alettu rakentamaan, hyvin näyttää paalutus onnistuvan lähes pimeässä. Tiedä sitten mitä siihen tulee.

Tämän kertainen huoneeni onkin pihanpuolelta, eli hieman rauhallisempi kaiketi vaikkakaan näkymät eivät silmiä hivele kun Siam Bayview -hotelli ja View Talay Condominium täyttävät koko näkymän. On siinä kyllä jälkimmäisellä talolla kokoa.

Illasta ei sen kummempaa, kävin pienellä kierroksella lähipaikoissa made in thailandilla ja soi 8:lla. Raymond’sillakin näemmä tehty pientä remppaa. Ihan tyylikkääksi ovat paikan laittaneet. Söin siinä pippuripihvin (270b). Olihan se hyvää, kuten aina on ollut. Tosin hinta on muistini mukaan noussut jonkin verran viimevuodesta mutta laatu maksaa ja ilmaiseksi ei kannata tehdä. Lainasin myös ko. ravintolan wifiä saadakseni parin viimepäivän merkinnät lähetetyksi nimittäin hotellilla ei näyttäisi olevan enää langatonta nettiä. Tosin se jo viimevuonna toimi vähän miten sattuu, ehkäpä siitä on luovuttu nyt kokonaan. Mutta ei se maailma tähän kaadu, tuohon kasille on matkaa alta puoli kilometriä.