Keskiviikko 5

Playersistä lähdin sitten hotellia kohden vaikka muu porukka (5 suomalaista ja 1 kanadalainen) jatkoi eteenpäin. Toisaalta olis ollut ihan jees tarkistaa vuoden tauon jälkeen thaimaalainen yökerhoskene… Mutta tuskinpa se paljoa on muuttunut.

Otin Playersilta lennosta taksin, kysyin että meter? -johon kuski nyökytteli myöntävästi. Mutta kunhan ehdin edes istua takapenkille tuli että ”van handreed baaht”. En siinä viitsinyt alkaa enää autoa vaihtamaan vaan suostuin satasen könttään tähän Baiyoke Sky hotellille. Aiemmin iltapäivällä kun olin menossa Asokin skytrainasemalle hotellilta yritin saada taksia hotellin edestä; ensimmäinen jonka sain pysäytytetyksi nyökkäsi kyllä kun kysyin meter? Mutta kun ilmoitin haluamani määränpään vastaus oli että ”no no”. Toisen taksin pysäyttäessäni hotellin edustalla molempiin kysymyksiini (käyttääkö mittaria (täällä Bangkokissahan lähes kaikki taksit on varustettu katolla olevalla kyltillä TAXI-METER, mutta sehän ei tarkoita vielä mitään…) ja ilmoittaessani määränpään) hän vastasi ”yes”. Pistin merkille että hypätessäni kyytiin mittari ei ollut päällä (yleensä se on päällä ennenkuin edes ehtii kyytiin, niinkuin pitääkin) mutta en siitä erityisempää numeroa tehnyt. Päästiin tuohon 200m päässä olevalle pääkadulle ja käännyttiin sille kunnes kuski ilmoitti ”trii handriid fifti baath”, 350b tuosta matkasta on yli kuusinkertainen pyynti. Hyppäsin kyydistä pois auton pysähdyttyä ja sanoi ”have nice day”. Kävelin siitä sitten puolessa tunnissa Chit Lomin skytrain -asemalle parin mutkan kautta ja ajoin sillä Asokille.

Puhuttiin enempi Tuomon kanssa tuosta Bangkokin taksitoiminnasta, hän kertoi että mikäli mittari on kiinni tarkastuksen ”yllättäessä” tai poliisi pysäyttää auton ja asiakas kyydissä, matka on asiakkaalle ilmainen. Tietyissä tilanteissa ymmärän taksan kaksinkertaistamisen (esim. paha ruuhka) – mutta en kuusinkertaistamista.

Vois nukkua nyt.