Chinatown ja Orchard Road (9. Päivä)

Aamulla heräilin siinä kymmenen aikoihin. Varmaan ensimmäisiä positiivisia kommenttejani hotellista on se ettei kaiketi ole kovinkaan paljon asukkaita eikä kovinkaan moni kulje käytävällä joten saa nukkua rauhassa yöllä (huoneen ovi on melko kevyttä tekoa joten hissin- ja muut äänet kuuluu melko selkeästi sisälle). Aamiaiseksi vakiosetit, kahvia, leipää ja kuppikeittoa.

Suihkun kautta keskustan suuntaan. Matkalla metroasemalle postitin kortit tuosta Geylangin postitoimistosta, 6 kpl postimerkkejä 3SGD. Ajelin metrolla chinatownin viereiselle asemalle, Outram Parkiin. Kävelin siitä chinatownin läpi pääkatua myöden kohti Clark Quayn aluetta. Muutamassa ostoskeskuksessa kävin ja yhdestä ostin jotain pientä tuliaistarviketta (oli muuten jonkin verran edullisempaa kun ei olut ihan turistialuetta se). Muutamat ”rumpuryhmät” lava-autojen lavalla tuli myös nähtyä. Liittyy tähän kiinalaiseen uuteenvuoteen ja sen juhlintaan. Perjantaina olisi illalla Chingay 2009 paraati, isoja katsomoita on pystytettynä sillalle boat quayn ja merlionin patsaan välissä. Eli voisi sanoa että kunnon bileet, kun kestää useamman päivän.

Tietä kun eteenpäin jatkoin tuli eteen se Central ostoskeskus, jonka bongasin edellisenä iltana taksin ikkunasta. Siinä oli ensimmäinen (!) nettikahvila jonka löysin. 3SGD maksoi tunti, ihan ok hinta sinäänsä. Hyvä että pääsi vähän päivittämään tietoja pankkitilin saldosta sun muusta.

Centralilla söin ”lounaaksi” toastin ja kahvin O’briens kahvilassa, jotakuinkin 15 SGD maksoi. Siinä paikassa oli myös wifi käytettävissä joten sain lähetetyksi parin viime päivän merkinnät kommunikaattorin muistista. Viime vuoden reissulla sain vähäisestä kännykkädatan käytöstä lähes viidenkympin laskun, joten jos pystyisi vielä vähän siitä karsimaan… Kiertelin kaartelin aikani siinä Centralilla, moni putiikki siellä oli kiinni vieläkin ja nekin jotka auki olivat enimmäkseen vaatekauppoja. Oma garderooppini ei nyt ole pahemmin päivitystä vailla.

Centralilta jatkoin matkaani metrolla (asema Clarke Quay) orchard roadin asemalle. Oli muuten varmaan sata porrasta katutasosta metroasemalle siinä CQ:lla , huh jos ne pitäisi ylös tulla. Katselin karttaa ja päätin ottaa suunnan kohti Plaza Singapuraa. Matkalla näkyi ostoskeskus toisensa perään, muunmuassa Ngee Ann City mikä on se kaikkein suurin ostoskeskus Singaporessa kaiketi. Muutamassa niistä kävin sisällä, mukaan ei tarttunut muutakuin partakone (10SGD) joka unohtui pakata mukaan. Ensimmäistä kertaa olikohan Midpoint Orchard keskuksessa törmäsin ”tuputusmyyntiin” mitä näkee melko paljon eräissä Thaimaalaisissa ostoskeskuksissa. Tuumailin myös että olen nauttinut suuresti Singaporesta kun ei kukaan ole tuputtamassa mitää ostettavaa saati sitten ”pussy ping pong” tai vastaavia ohjelmanumeroita joita ainakin Bangkokissa näytti olevan lähes joka kadunkulmassa joku myymässä. Tokihan tuossa hotellikadulla on ”lihakauppa” avoinna iltapäivästä alkaen, mutta kun ajattaa taksin riittävän lähelle ei (ongelmaan) tarvitse pahemmin ottaa kantaa. Orchardilta löytyi myös Singaporen turistineuvontakeskus, ei tosin ollut suuremmalti sinne asiaa mutta kävinpähän pyörähtämässä.

Plaza Singapuralle kun pääsin (taas yksi ostoskeskus) alkoi satamaan. Ihanan raikasta tuli ilmasta hetkeksi. Tosin on täällä muutenkin paljon raikkaampi ilma kuin Bangkokissa, näennäisesti voisin sanoa autoja olevan saman verran molemmissa kaupungeissa. Ehkä täällä liikenne on suunniteltu sen verran paremmin ettei jonoissa tarvitse ihan niin paljoa seisoa. Taksitolppiakin täällä näyttää olevan melko monessa paikassa, jokaisessa havaitsemassani tolpassa on lisäksi tarkka sijaintikoodi minkä avulla voi tilata tolpalle auton jos siinä ei yhtään ole.

Täällähän tuo taksin hinnasto on aika moniportainen, taidan tehdä siitä oman juttunsa sitten kunhan kotiutumisen aika on. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla muiden mielipiteitä siitä että voisiko samantapainen hinnoittelu toimia Suomessakin.

Kunhan sade loppui noin vartin päästä jatkoin matkaani Plaza Singapuralta (metro Dhoby ghaut) Bugisin alueelle. Söin siinä lähettyvillä olleen IOI plazan (sijainti albert streetilla, ehkä?) kivijalassa illallista ”crispy noodles”. Yllättävän hyvää oli, en nyt ihan varma ole mitä kalaa siinä oli, vaaleata se oli kuitenkin ja mustia laikkuja. Mustekalaa? Paluumatkalla tutustuin Bugis Street ostosalueeseen. Sielläkin näin näitä kiinalaisen uudenvuoden juhlijoita, sain videollekin jotain otettua.

Bugisilta tulin metrolla Boat Quayn alueelle (metro Raffles City). Mukava paikka kun voi seurata illan hämärtymistä rauhassa, laivat lipuu joella eestaas ja tuulenvire käy hitaasti – ei tule liian kuuma ainakaan. Ehkäpä tuollainen jokiristeily (tai Singapore Flyer) olisi ollut vieläkin parempi kokemus illalla pimeän aikaan kun olisi todenteolla nähnyt kaupungin valot. Pari Hoegaardenia happy hour tarjouksesta a’ 9 SGD.

Sitten taksilla hotellille, tämän kertainen kuski taisi kusettaa tyhmää turistia 18SGD:n hinnallaan, kello ei kuitenkaan ollut vielä edes kymmentä ja yöhinnat tulee kaiketi käyttöön puoliltaöin. Tosin nyt ei ole public holiday enää, jolloin taksikyyti on normaalia edullisempaa jos ymmärsin hinnaston oikein. Auto oli ihan normaalin taksin näköinen mutta nyt kun katsoin käsinkirjoitettua kuittia niin siinä lukee vain limousine service ilman mitään tarkempaa firman nimeä.. Mene ja tiedä sitten. Jos huomenna ajaisi saman matkan toisella taksilla niin sitten tiedän.

Huomenna olisi myös tarkoitus lähteä tutustumaan Sentosan saareen. Se eläintarhan reissu taitaa jäädä tällä kertaa käymättä, mutta sen verran hyvän vaikutuksen tämä valtio on minuun tehnyt joten eiköhän sitä toistekin tule tänne tultua. Periaatteessa Singapore käy ihan hyvin Bangkokin tilalla loman kaupunkikohteena kun ei lentoaikakaan ole sieltä kuin pari tuntia ja lentotarjontaakin on riittävästi. Ja voisin väittää että täällä on shoppailumahdollisuudet lähes yhtä hyvät mitä BKKssa. Kuitenkin voisin veikata että turistien linssiin viilaamista ja muuta tapahtuu vähemmän.