Phuket

Phuketissa viivyimme tällä kertaa vain yhden yön, 12-13.2.2017. Vaikutti hankalalta aikatauluttaa lento Pattayalta ja laivamatka Yao Noille samalle päivälle joten pidettiin välipysähdys Phuketissa.

Olen aiemmin käynyt kerran Phuketissa, vuonna 2012. Jotenkaan alue ei kiinnostanut minua silloinkaan erityisesti eikä se kiinnostus oikein syttynyt vieläkään. Edellisellä kerralla olin myös Patongin alueella, silloinen suomalaisen ylläpitäjän hotelli oli käsittääkseni suljettu joten uuden paikan etsintä oli edessä.

Majoituspaikaksi valikoitui Nouveau guesthouse, patongin alueelta tämäkin. Kävelymatkan päästä Bangla Roadilta. Yhden yön majoituksen hinta oli 990b booking.comin kautta varattaessa. Ihan asiallinen perusmajoitus, ei erikoisempia huomioita suuntaan tai toiseen.

Hotellin läheisyydestä löytyi tripadvisorin opastamana sinäänsä loistava Orange restaurant jolle voin antaa vahvat suositukset. Ruokaa sai niin illalla kuin aamullakin, todella kohtuulliseen hintaan. Ja olihan ruoat myös hyviä.

Hotelliin saapumisen jälkeen käytiin kävelemässä Patongin rannalla hetki ihmettelemässä ja paluun aikana Bangla oli jo muuttunut ilta-aikaiseksi kävelykaduksi. Meno ja meininki oli lähes sama (tai siis pahempi koska ping-pong showta tarjottiin myös vaimolle) kuin muutamaa päivää aiemmin Pattayan walking streetillä.

Myöhemmin illalla kävin itsekseni vielä kuuntelemassa rokkia, Tao barissa että Rock Cityssä.

Minun pienellä otannallani voisin sanoa että Patongilla on enempi livemusiikkitarjontaa mitä Pattayalla. Voin olla toki myös väärässä. Paikkoihin ei ollut sisäänpääsymaksua mutta olut maksaa sitten moninkertaisesti tavan paikkoihin nähden, Rock Cityssä pullo Heineken taisi maksaa 200b. Käsivaralta kuvattua videoa kuuden minuutin verran tarttui paikalta mukaan [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Rb6UiGpLGzw[/embedyt]

Matkan oli tarkoitus jatkua hetimmiten seuraavana aamuna, kohteena meillä oli Ko Yao Noi. Ei ollut tietoa taksin saatavuudesta aamulla patongilta satamaan joten päätettiin tilata etukäteen matkatoimistosta hintaan 600b. Tämä oli ensimmäinen virhe, sillä aamulla hotellista poistuessa aamiaiselle 2.katu oli ”täynnä” vapaita takseja. Hinta oli toki sama 600 mutta turhaa jumpattiin asian kanssa illalla.

Phuket Patong 2.road

Toinen virhe tuli siinä että ei päästy samalle aaltopituudelle määränpäästämme matkatoimistovirkailijan kanssa joten meidät kuljetettiin lopulta väärään satamaan. Satamaan josta pääsee Ko Yao Yaille, näistä kahdesta saaresta se isompi. Suora speed boat Yao Noille olisi lähtenyt Bang Rongin satamasta. No eihän reissu ole reissu alkuunkaan jos ei siellä jotain yllättävää tapahtuisi…

Päätettiin ottaa seuraava speed boat ko yao yaille hintaan 200b. Matka kesti puolisen tuntia ja olihan paikoin melkoista röykytystä kun kovaa ajettiin. Ei muuten ollut montaakaan turistia ko. veneessä.

Bussi phuketin satamassa

Alkuperäinen majoitus oli varattu Yao Noilta joten sinne piti kuitenkin päästä. Ei muutakuin lavataksi saaren halki hintaan 500b sekä pitkähäntävene saarelta toiselle 150b. Yao Yailla taksikuskin kanssa keskusteltiin tulevista matkasuunnitelmista suunnitelmista ja kerrottiin että myöhemmin tie veisi Phi Phille joten matkalla pysähdyttiin kuljettajan aloitteesta matkatoimistossa ostamassa pikaveneliput Yao Noilta Phi Phille hintaan 1200b/hlö (sisälsi taksikyydin resortista satamaan). En tiedä oliko tuo kuinka kova ”turistihinta” mutta ihan hyvää palvelua ainakin minusta.

Lopulta viimeinen taksimatka Yao Noin satamasta hotellille, 300b. Kello taisi olla jotain 14:00 kun perille päästiin. Eli siirtyminen saarelle tuli lopulta maksamaan 2,5 kertaa enemmän mitä suora speed boat ja aikaa meni enemmän mutta nähtiin myös maisemia paljon enemmän. Eli loppujen lopuksi ei juurikaan harmittanut tämä pikku seikkailu.

Toki jälkikäteen mietittynä olisi voinut majoituksen phuketista ottaa lähempää satamaa esim. Phuket Townista. Ei ollut oikein mitään ennakkotietoa Townista ja halusin pelata varman päälle joten majoitus otettiin Patongilta.