Pattaya

Pattaya 9.2-12.2.2017

Paluu tänne oli vähän kaksijakoinen asia. Toisaalta tykkään itse tästä kalastajakylästä mutta toisaalta taas ei Pattaya ole ehkä mikään ideaalisin häämatkakohde. Tai no, kaikkihan riippuu siitä miten asioihin suhtautuu. Minusta pattiksen tai pattijoen (rakkaalla lapsellahan on monta nimeä!) paras puoli on se että porukkaa on paljon joten kaikkia turistiaktiviteetteja kuten reissuja järjestetään käytännössä joka päivä. Ravintola- ja baaritarjonta lienee myös Thaimaan monipuolisinta. Jos rantalomakohdetta etsit niin katso suosiolla joku toinen paikka.

Löytyi Pattayan rannalta sentään palmuja

No siellä oltiin kuitenkin kolme yötä. Oli ihan kiva näyttää vaimolle paikkoja missä itse olen aiemmin lomaillut.

Majoituksena meillä oli Dathomas guesthouse, sijainti soi honeylla 2.kadun ja buakhaon välissä. Itseasiassa tämä oli sama kiinteistö missä majoituin edellisen kerran. Paikan nimi oli tuolloin Casa de Lobos. Nykyinen manageri oli käsittääkseni ruotsalainen. En tiennyt varausta tehdessä että tämä on se sama paikka.

Soi buakhaon liikennettä

Kolmen yön majoituksen hinta oli 1620b. Jos ei hinta ollut ihmeellinen niin ei kyllä paikan nykytasokaan. Mene ja tiedä sitten ovatko volyymitasot nousseet viidessä vuodessa vai mitä, mutta tällä kertaa ei nukkumisesta tullut ennen kolmea aamuyöllä oikein mitään ilman korvatulppia. Toki tällä kertaa huoneen sijainti oli toiselle puolelle katua kuin viimeksi. Eli jatkossa jos Pattayalle on asiaa niin täytyy katsoa rauhallisempi majoitus.

Muutoin ei kalastajakylään kuulunut ihmeempiä. Venäläisten määrä on minusta hieman pienempi nyt, ehkäpä tilalle on sitten tullut intialaisia ja arabeja. Taitaa olla matkustus kaikenkaikkiaan vähentynyt jonkin verran, aika monen baarin ja majatalon yhteydessä oli kyltti paikan myynnistä tai vuokrauksesta.

Pattaya Walking Street
Icebar v2o:ssa nautittiin drinkit, pakkashuoneessa.

Kolmen päivän aikana ei tehty mitään erikoisempaa, katseltiin nähtävyyksiä ja kierreltiin kauppakeskuksia.

Big Buddha Pattayan mäen päällä, täällä on tullut käytyä jo muutaman kerran aiemminkin mutta aina hyvä päiväretkikohde.
Pattayan maisemaa jompparin suuntaan
Pattaya Night bazaar kakkoskadulla. Hyvä paikka ostella kaikkea (turhaa) turistikrääsää.

Maikan majatalolla kävimme myös tietovisailemassa. Sekä lauantain legendaarisessa saunaillassa. Saunaillan aikana kuulin myös että Maikka on myynyt majatalon, jään mielenkiinnolla seurailemaan miten toiminta jatkuu tulevaisuudessa.

Seuraava kohde oli Phuket, jonne lennettiin Bangkok Airwaysilla U-tapaosta. Kone HS-PZC (ATR72-500).

Matkaa kentälle Pattayalta on reilu 50km, julkista liikennettä ei löydetty joten taksilla kentälle hintaan 800b.

Teksti kirjoitettu keväällä 2017 mutta jäänyt blogin luonnoksiin roikkumaan, julkaistu 30.12.2017.