Bangkok

Bangkok 5.2.-9.2.2017

Viisi vuotta sitten viimeksi. Näin se aika menee, hämmentävän nopeasti.

Itselleni Bangkok on aika kaksijakoinen paikka. Ruuhkainen ja saasteinen – samalla kuitenkin myös kiireinen ja kiehtova. Onhan se aivan valtavan kokoinen, Thaimaan pääkaupunki. Olen omien laskujeni mukaan käynyt siellä nyt jokaisella kuudella reissulla ja väitän silti että olen nähnyt ehkä 10% kaupungista.

Koen kaupungissa kulkemisen hieman hankalaksi, toki BTS skytrain sekä metro helpottaa sitä. Varmastihan bussilla ja vesitaksilla pääsisi moneen mielenkiintoiseen paikkaan mutta en ole koskaan asiaan perehtynyt niin paljoa. On riittänyt nähtävää em. kulkuvälineiden reiteitäkin.

Jos olisin ollut reissussa itsekseni olisin melkeinpä voinut jättää BKK:n väliin tällä kertaa. Tosin tällä kertaa reissukokoonpano oli erilainen sillä mukana oli vaimoni H,  jolle reissu Thaimaahan oli ensimmäinen ja eihän reissu ole mitään ilman Bangkokia.

Hotellimme kohteessa oli FX Metrolink Makkasan, ihan asiallinen perushotelli. Ilman aamiaista hinta 115€/4yötä. Hotellissa oli ravintola josta sai ostaa buffet aamiaisen lisäksi päivän mittaan muita ruokia.

Hotellin äänieristyksessä oli pieniä puutteita mutta niiden kanssa tuli toimeen. Sijainti oli todella hyvä, kolmen minuutin kävely petchaburi metroasemalle sekä noin kuuden minuutin kävelymatka lentokenttäjunalle, airport linkin Makkasan -asemalle. Lipun hinta lentokenttäjunalla Makkasan asemalle oli muuten 35 b.

Taksipalvelut Bangkokissa ovat yksi ongelma minusta joita olen jo aiempina vuosina purnannut täällä. Yhtenä ratkaisuna siihen on esitetty Grabtaxia eli appsia jolla voi tilata luvallisia takseja – uuberiin en nimittäin astu jalallanikaan. ;) No grabtaxi tilattiin ensimmäisenä aamuna kun oli SuperBowl LI alkamassa eikä metro kulkenut vielä.

Tilaus sinäänsä meni ihan hyvin läpi puhelimella tehtynä mutta kuljettajan kohdattuani ei hän ymmärtänyt jo appsiin syöttämääni määränpäätä eli ravintolan osoitetta (sukhumvit soi 9). Kuljettaja ei osannut oikeastaan ollenkaan englantia ja minun thain taitoni ovat myös alle alkeistason. Joten neuvottelujen jälkeen löysimme yhteisen päämäärän ”skytrain Nana” – lopputuloksena päädyttiin nana plazan lähistölle. No päästiin toki lähelle mutta lähemmäksikin olisi päässyt.

Grabtaxin tilausvahvistus, vielä tässä vaiheessa kaikki näytti ihan hyvältä

Eli jos appsin tarkoitus on madaltaa taksinkäytön kynnystä ym. niin ei tämä nyt ihan putkeen mennyt mutta eiköhän se siitä..

SuperBowlia katselimme siis sukhumvitilla The Game ravintolassa jonka olin etukäteen selvittänyt, sillä peli alkoi 06:30 paikallista aikaa jolloin suurinosa kuppiloista oli kiinni. The Game oli ihan asiallinen paikka ja baarihan oli täynnä 06:00 jälkeen kun paikalle saavuimme, saatiin kuitenkin istumapaikat terassilta. Ruoka ja juomatarjouksia oli myös laitettu pelin ajaksi mikä oli minusta ihan fiksua – oluttornin sai 600 batilla, muutoinhan tarjoilijat olisivat saaneet ”juosta” jatkuvasti täyttämässä janoisten urheilufanien tuoppeja. Vähän jäi toki fiilis ettei henkilökunta ollut tottunut ”ruuhkaan” sillä juomien ja ruokien toimituksessa oli hieman virheitä, taisi minunkin edessäni käydä 2-3 erilaista ruokaa joita en ollut tilannut. Lopulta mielestäni se oma tilaus löytyi eteeni joka taisi jälkeenpäin ajateltuna olla vieläkin se väärä aamiainen..

Chatuchak weekend market oli edelleen yhtä ahdistava kokemus kuin viimeksi. Ihan liikaa porukkaa pienessä tilassa. Metro ja ilmajunissa tuntuu että viiden vuoden aikana on matkustajamäärät lisääntyneet. Eteenkin metrojunat täysiä, ihmettelen että miksei junat kulje useammin. Suositeltavaa on hankkia matkakortti niin metroon kuin ilmajunaan jos niitä aikoo käyttää sillä jonot lippuautomaateille tuntui olevan pitkiä. Matkakortilla ei välttämättä säästä mitään muuta kuin aikaa.

Yksi pitkäaikainen suosikkini Bangkokissa on MBK. Onhan noita muitakin kauppakeskuksia vaikka millä mitalla mutta useimmat niistä ovat minun budjettini yläpuolella. Erityismaininta vitoskerroksen ruokatori food Avenuesta, löytyy syötävää lähes kaikenlaiseen makuun. Suomalaisia lihapullia sieltä ei kyllä löytynyt :)

Toinen kauppakeskus joka löydettiin tällä reissulla ja josta pidin oli Terminal 21 (BTS Asok). Mukavan väljää ja samalla mielenkiintoisia pikkuputiikkeja omaan hintatasoon sopivana. Terminal21:ssa eri kerrokset ovat nimetty eri kaupunkien mukaan joten sieltähän löytyi ainakin Lontoo ja San Francisco (golden gate bridge) joista kuvia alla.

Hotellilta yksi metropysäkki poispäin sukhumvitiltä (phra ram 9) löytyy myös kauppakeskuksia jos shoppailu kiinmostaa, central plaza ja esplanade. Jälkimmäisessä näytti olevan myös elokuvateatteri. 

esplanade

Hotellin vieressä, lähempänä kuin metroasema on Chawong Express korealainen ravintola josta saa käsityö/pienpanimo -oluita. Käytiin testaamassa ja olihan hyvät oluet.

Miljoonakaupunki Bangkokin näkymiähän näkee parhaiten pilvenpiirtäjästä. Nykyään muodissa tuntuu olevan laittaa korkean talon katolle baari ja kutsua sitä rooftop bariksi. Näitä on Bangkokissa useampia joista me testatimme Marriott sukhumvitin yhteydessä olleen Octave rooftop Barin. Tosi hieno paikka, onneksi luettiin etukäteen netistä vähän kokemuksia paikasta ja hoksattiin laittaa vähän siistimpää ylle. Ihan rantavarustuksessa ei tuonnekaan ole asiaa. Jos olet vailla tekemistä alkuiltaan niin suosittelen ilman muuta käymään tuolla. Happy hour on muuten voimassa klo 17-19 jolloin drinkit saa puoleen hintaan.. Jää niille silti hintaa noin 200b/lasi joten ei ihan edullinen paikka.

Dresscode octave rooftop bar

Vaimolla oli yksi kohde missä haluaa käydä Bangkokissa ja se oli Siriraj medical museum. Elikäs sairaalamuseo. Kaikkea outoa siellä oli esillä, kuolleiden ihmisten ruumiita ym. Olihan se sinäänsä mielenkiintoinen paikka ja varmaan muut hoitoalan ihmiset kokee sen myös samoin. Itseäni lähinnä etoi kaikki ruumiinosat ym. tosin en ole aiemmin nähnyt ampuma- tai räjähdyshaavaa ”livenä” joten kokemushan se oli tuokin. Lippu museoon 200b, kuvaaminen oli kiellettyä joten kuvia ei ole. Sijainti chao praya joen ”vanhalla puolella”. BTS skytrain saphan taksinille ja siitä jokilaivan kyytiin. Kannattaa muuten perehtyä noihin jokilaivojen aikatauluihin ja muihin käytäntöihin, sillä lippuja on monenlaisia ja myyjät toki myy mieluusti sen kalleimman lipun. Kertalippu taisi olla 50b luokkaa ja päiväpassi joelle tiettyihin veneisiin 150b.

Samalla reissulla käytiin myös tsekkaamassa Wat po, se makuuasennossa lepäilevä buddha. Lippu 100b. Ihan mielenkiintoinen paikka sekin on, ekalla Thaimaan reissulla tuli käytyä siellä viimeksi kymmenen vuotta sitten. Paljon turisteja. Käveltiin wat posta pois Chinatownin läpi Hua lampongille. Näki monta uutta paikkaa. Jos ei kuumuus häiritse ja aikaa on niin suosittelen.

Jostain syystä Googlen mapsiin ei pysty lataamaan Thaimaan karttoja etukäteen. Nettikeskustelujen perusteella löysin appsin nimeltä Maps.me jolle voin antaa isot suositukset sillä tuohon pystyi lataamaan karttapohjat valmiiksi suomessa jolloin ei tarvinnut hakea wifiä tai käyttää kallista roaming-dataa. Eikä karttapohja ollut edes mikään järin iso, olisiko eteläisen Thaimaan kartta ollut n. 50mb kooltaan. Eli ei tarvitse pelätä muistikortin tukkimista tuolla.

Seuraava kohde reissullamme oli Pattaya jonne siirtyminen tapahtui pttaxiservice.comin taksilla tai siis kyydillä, etukäteen sovittu hinta 1100b tietulleineen oli minusta ihan asiallinen. Homma toimi kaikinpuolin tässä vaiheessa hyvin, sähköpostilla tilasin kyydin päivää-kahta ennen ja kuljettaja oli odottamassa aulassa hyvissä ajoin.