Uutta reissua ja menomatkaa 

Viiden vuoden tauon jälkeen nokka kohti Aasiaa, kelpaa. :-)
Täällä kertaa matkan aiheena olisi häämatka, menin naimisiin viime elokuussa ja kyllähän sitä häämatkalle pitää päästä. Ihan tuolloin ei kuitenkaan pystynyt lähtemään joten parempi myöhään kuin kuin ei ollenkaan.

Reissun tärkeimmät detailit: kohde, Thaimaa ja Singapore. Kesto kolmisen viikkoa. Lentolippujen hinta noin 700€/pää (Finnairin suorat hel-bkk/sin-hel).

Menolento oli siis Finnairilla, uudella A350-900 koneella. Tai no voiko yli vuoden vanhaa sanoa enää uudeksi, uudehkoksi ehkä. Koneena AY95ssä oli OH-LWC.

Ensikommentit uudesta konetyypistä on se että selkeästi hiljaisempi mitä ”edellinen sukupolvi” A330/340 oli. Samoiten pieniä parannuksia huomasin mm. vessat vaikuttivat hieman isommilta. Jokaisen penkin yhteydessä oleva näyttökin alkaa olla riittävän kokoinen mistä plussaa. Jaksaa helpommin katsoa vaikkapa leffan kun on ruudulla vähän enemmän kokoa. Ruudulta pystyi myös seuraamaan lennon aikataulua, milloin tapahtuu mitäkin sekä reittiä. Todella kätevää.

Lennolla tarjottiin kaksi ateriaa, illallinen ja aamiainen. Ei mitään ihmeellistä tällä saralla, asiallista ja syötävää perusruokaa.

Vähän olisi toki parannettavaa vielä, esimerkiksi tuota näyttöä ei pysty säätämään kallistuksen osalta. Jos edellä istuva kallistaa penkin, takana istuvan katselukulma on hyvin epämukava.

Vähän voisin myös negatiivista palautetta antaa esimerkiksi maksuttoman alkoholitarjoilun puutteesta, pitkä lento menisi huomattavasti mukavammin jos siinä leffan katselun yhteydessä olisi lasi tai kaksi punaviiniä. Saahan toki juomaa ostettua mutta silti. En kuitenkaan jaksa näin lomalla alkaa mieltäni asioista pahoittamaan. Tai siitä että viihdejärjestelmään voit liittää omat (paremmat) kuulokkeet – aiemminhan näihin tarvitsi adapterin. Myöskin hieman kummallista kuinka mainostetaan vastamelukuulokkeita A350-koneen yhteydessä mutta ko. kuulokkeet saa lainaan vain economy comfortissa ja bisneksessä. Nythän economyssä kaikille jaetaan kertakäyttöiset(?) kuulokkeet joita osa ei käytä, ekoloogisempaa olisi todennäköisesti jakaa ihmisille paremmat (vastamelu)kuulokkeet joita voisi käyttää uudelleen.

Pääasia Finnairilla on kuitenkin kunnossa, lyhyt lentoaika ja ennen muuta turvallinen. Aikataulussakin pysyttiin. Lennän jatkossakin kotimaisella jos aikataulut ja muut detailit osuu yhteen suunnitelmien kanssa.