Sekoilua vakuutusyhtiön kanssa

Pienenä vanhan kertauksena tähän alkuun, 1.2 Pattajan yössä varastettiin E90 -puhelimeni. Lisää tuosta voi lukea tapauksesta voi tästä.

Puhelimen ostovaiheessa (lokakuussa 2007) otin optiona tarjotun Saunalahden kännykkävakuutuksen, hinta 5 e/kk. Tietysti näin jälkikäteen voi sanoa että ihan hyvä oli että tuli otettua tuo vakuutus. Pientä ongelmaa korvauksen hakemisessa oli kuitenkin.

Soitin hetimmiten 2.2 Pohjolan korvauspalveluun (kyseisen vakuutuksen myöntäjä) Thaimaasta käsin kysyen että miten menetellään, ilmoitin tässä vaiheessa jo että tein hetimmiten tapauksen jälkeen ilmoituksen paikalliselle poliisille ja kyseinen ilmoitus on thain kielellä. Vastauksena tuli että toimita se dokumentti ja puhelimen imei-koodi pohjolan konttoriin kunhan palaat Suomeen.

Soitin uudelleen 9.2 Suomeen palattuani korvauspalveluun kysyen että mihinkä toimitetaan (jostain syystä tuo Osuuspankin ja Pohjolan yhdistyminen ei ole vielä iskostunut päähäni). Kysyin samalla vielä tarvittavista papereista, vastaus oli samanlainen mitä viime kerralla. Kysyin että tarvitseeko tehdä Suomen päässä ilmoitusta poliisille, ei tarvitse.

Soitin seuraavan kerran 17.2 kysyäkseni mikä tilanne käsittelyssä menossa, vähän jo aloin kaipailemaan puhelinta. Kuulemma ei oltu vielä asian käsittelyä aloitettu ja toimitetuista papereista puuttuu Suomen poliisille tehty rikosilmoitus. Kerroin ettei sitä ilmoitusta ole tähän asti pyydetty ja sanoin toimittavani sen 19.2.

Eilen 18.2 postilaatikkoon tuli postipakettikortti, lähettäjänä Brightpoint Oy. Firman nimi ei sanonut mitään, joten en reagoinut ilmoitukseen sen kummemmin. Tänään kävin tekemässä sitten sen rikosilmoituksen jonka toimitin Pohjolalle. Sitten postiin noutamaan pakettia josta löytyikin lopulta uusi E90. Ihmetys oli kieltämättä melkoinen, kun paketin avasi. Ehkä eniten ihmetyttää tuo 17.2 soiton yhteydessä tullut tieto ettei asian käsittelyä ole aloitettu, kuitenkin oman laskutaitoni perusteella paketti on pitänyt postittaa jo maanantaina kerta pakettikortti oli minulla keskiviikkona.

Pienen säädön jälkeen loppu hyvin – lähes kaikki hyvin, tosin viimeisin varmuuskopio vanhasta puhelimesta löytyi vain marraskuun keskivaiheilta joten parin kuukauden viestit ja muu data hävisi. Tämä uusi puhelin on näemmä uutta E90-1 mallia, sisäpuolen näppäimistö on ainakin erilainen verrattuna vanhaan ja myös tuo läpän mekanismi tuntuu toimivan hieman eritavalla.