Pattaya

Pattayalla meni kymmenen yötä sen verran nopeasti etten mitään päiväkohtaisia muistiinpanoja tehnyt.

Hotellina tai sanotaanko majoituspaikkana toimi tällä kertaa Casa De Lobos. Sijainti kakkoskadun ja buakhaon välillä soi honey inn:llä. Ihan ok sijainti, mitä nyt kahtena ensimmäisenä yönä oli jotain juhlia ja livemusiikkia naapurustossa eikä nukkumisesta tullut mitään ilman korvatulppia.

Majoitus oli muutoin ihan ok, hinta kymmeneltä yöltä 7500b eli jotakuinkin 190 euroa. Pari juttua jäi tosin vähän ihmetyttämään. Huoneesta pyydettiin ja laskutettiin 600b depositti eli takuumaksu, joka toki jälkikäteen palautettiin. Aikas monessa hotellissa olen majoittunut vuosien saatossa enkä muista moista deposittia aiemmin maksaneeni. Samoiten respan kanssa saapumispäivänä sovittu maksujärjestely ei lopulta käynytkään. Tarjosin että maksan neljän yön majoituksen nyt 3000b kun ei paikallista valuuttaa ollut enempää sillä hetkellä. Aluksi tämä kävi ja näin sovittiin mutta hetken kuluttua respan henkilö tuli ilmoittamaan että koko majoitushinta pitääkin maksaa tänään.

No mitäpä tuosta, majoitus maksettiin kuten pyydettiin. Tähän asti muissa pikkupaikoissa majoittuessani meininki on ollut enempi luokkaa maksa kun jaksat.

Vakioräätäli Bobby Fashion oli muuttanut soi diamondilta kakkoskadulle, tosin reilun kivenheiton päähän. Ihan siistit uudet tilat oli. Neljä paitaa teetin, laskua joku 2700b thaiklupin alennuksen jälkeen. Ei todellakaan halvin paikka mutta aikaisempiin kokemuksiin pohjaten laatu maksaa eikä huonoa tavaraa viiti Suomeen asti rahdata. Viime vuonna kävin vieraissa, toisella räätälillä siis ja voin sanoa että pikkaisen oli mitoitukset pielessä.

Buddha hillillä tuli käytyä myös, viimeksi 2007. On pikkaisen muuten noussut uutta taloa sen jälkeen ja lisää on tulossa.

Keilaamassa kävin tiistaina, maikan majatalon ja riverbaarin välisessä kisassa. Eipä toi oma tulostaso ole kummoinen mutta kiva oli osallistua. Torstaina oli majatalon tietokilpailuilta, osallistujia oli kaiken kaikkiaan yli sata. Ruokaakin sai ja kysymykset oli tuttuun tapaan melko visaisia, kysyttiinpä muun muassa Hoaxan rakennuttamien betonibunkkereiden määrää :) Niitä oli joku 700 000 rakennettu. Aikas monta.

Lauantaina majatalolla oli mölkkykisat ja saunailta. Kyllähän se sauna on vaan mahtava juttu. Erityisesti 8000km päässä Suomesta.

Jälkimmäisenä sunnuntaina kävin Smilers barin risteilyllä. Sää oli puolipilvinen mikä oli sinäänsä ihan hyvä, ei ollut aurinkorasvalle tarvetta. Kalastustakin kokeiltua, kolme fisua sieltä ylös sain. Yksi oli punainen ja toinen keltainen. Lajia en osaa sanoa. Kalastetuista kaloista tehty keitto oli hyvää ja suomalainen ruisleipä maistui erityisen hyvälle.

Viimeisenä kokonaisena Pattayan päivänä kävin Sriracha Tiger Zoossa mikä sijaitsee noin 20km Pattayalta Bangkokiin päin. Olihan siellä mahtavia elukoita, pääosassa tosiaan tiikerit kuten nimikin antaa jo vähän osviittaa. Sadan batin hinnalla pääsi ampumaan ilmakiväärillä ”eväsrasioita” tiikeriaitauksen yläpuolella. Osuma maaliin ja aitaukseen putosi jotain lihaa tiikereille. Ihan kiva juttu. Samoiten sadan batin hinnalla pääsi samaan kuvaan elävän tiikerin kanssa. Olihan se metalliketjulla kiveen kahlitta mutta siltikin se oli aika fantasinen tilanne tunnustella kun moinen tappajakissa hengittelee siinä puolen metrin päässä. Paljonkohan lie tiikerin keuhkojen tilavuus ja ilmanottokyky. Veikkaan että aika paljon. Tiikerireissu kustansi kuljetuksineen hotellilta 600b.

Tiistaina kuljetus Bangkokiin Bell travelin kautta, hotellilta hotellille 350b. Pikkubussilla Pattayan bussiasemalle, josta isolla bussilla Bangkokin liepeille ja taas vaihto pikkubussiin jolla loppupätkä. Ihan toimiva tapa matkustaa em. väli.