Mereltä ja muualtakin

Perjantai

Torstaisen tietovisaillan jälkeen tuli nukuttua taas pitkään. Hotellin viereiseen pesulaan vein pyykit puhdistettavaksi.

Päivällä kävin ihmettelemässä Central Festival kauppakeskusta, tarkoitus oli käydä syömässä Pepper Lunch ravintolassa missä kävin pari vuotta sitten viimeksi. Harmikseni huomasin että paikka oli sulkeutunut, hiljattain varmaankin sillä ostoskeskuksen omassa esitteessä ko. ravintola mainittiin vielä. No, japanilaisia burgereita myyvä MOS Burger oli seuraava vaihtoehto. Hyvää oli, koko 140 batin edestä.

Matkalla hotellille päätinkin kävellä koko matkan. Ja muutaman mutkan kautta. Ei ehkä kaikkein fiksuin päätös yli +30 lämpötilassa mutta oli ihan avartavaa. Rantakadulta kakkoskadulle reitti kulki soi 10 kautta, samainen katu jossa olen kahden edellisen reissun ajan pitänyt tukikohtaani Eastiny Residence hotellilla. Aika paljon on muutosta tapahtunut siinä ko. hotellin läheisyydessä. Vuonna 2009 siinä hotellilta katsottuna n. 100m kakkoskadulle päin oli tontti ihan autio jos ei muutamaa kaivinkonetta lasketa. Nyt siihen oli avattu noin 5 kerroksinen Page 10 hotelli, joka ainakin nettisivujen pikaisen tarkistuksen perusteella vaikuttaa melkoisen hienolta (toisaalta en ole nähnytkään rumaa ja uutta hotellia hetkeen). Samoiten Residenceä vastapäätä v. 2008 sijainneiden beer-barien tilalle oltiin nyt rakentamassa isoa taloa. Kenties siinäkin on ensi vuonna hotelli. Tai sitten normi asuintalo.

Pattayallakin on jotain pientä muutosta tapahtunut, ehkä helpoiten huomaa ainakin ranta-, kakkos- ja  buakhao -kaduille tulleet jalankulkijoiden tien ylittämistä helpottavat liikennevalot. Tosin pikaisen seurannan perusteella valoja noudatetaan melko huonosti eteenkin mopojen osalta joten niiden kanssa saa olla oikeasti tarkkana ettei jää isomman/nopeamman tienkäyttäjän alle katua ylittäessään. Samoiten rantaan on asennettu isot valonheittimet valaistakseen sitä rannan kävelytietä. Myöskin holhousyhteiskunta ottaa sijaa Thaimaassa hieman enemmän sillä alkoholin myynnissä on nyt katko päivällä ainakin klo 14-17 välillä ja myynti loppuu kokonaan klo 24.

Kotimatkalla poikkesin soi honey inn -kadulla (2.kadun ja buakhaon välillä) sijaitsevassa Casa De Lobos -hotellilla jossa on suomalainen omistaja/manageri. Melko hiljaista piteli niillä main joten matka jatkui melkoisen nopeasti. Sijainti tässä on kyllä ihan kohtuullinen ottaen huomioon huonehinnat (650b-850b/yö sis. sähköt). Rannalta majatalolle matkaa tuli noin 2km mutkittelujen kanssa.

Illalla oli tarkoitus lähteä viereisen River Hotellin saunailtaan mutta se sitten jäi väliin venähtäneiden päiväunien johdosta.

Lauantai

Lauantaina puolen päivän aikoihin käppäilin tuohon n. 500m päässä hotellilta sijaitsevaan PB Sauna -paikkaan. Saunasta en ollut niin kiinnostunut koska sitä saa Suomessakin mutta oli kiva käydä uimassa pidemmän kaavan mukaan. Uimalippu maksoi muistaakseni 60b. Paluumatkalla kävin jalkahieronnassa, tunnin hoidon hinta taisi olla 200b. Harmi ettei tällaista jalkahoitoa saa Suomessa.

Hotellille palattuani maksoi laskun huoneesta. Lasku 4800 batia (8. yötä eli 600b/yö). Alunperin minulla oli varaus viikoksi jonka nyt jatkoin kun ei nuo jatkosuunnitelmat ota oikein selviintyäkseen.

Alkuillasta hotellilla pelattiin mölkkyä muutama kierros, ihan kivaa huvia näinkin kaukana Suomesta. Täällä ainakin tasamaata riittää mölkyn pelaamiseen. Sen jälkeen oli hotellin katolla lauantaisauna, hienoon paikkaan rakennettu kyllä, pitää sanoa. Löylytkin oli ihan riittävät, hiki tuli. Saunan sisustukseen oli kivasti panostettu, jotakuinkin 50 saunavastaa oli kuivatettu ja ripustettu seinille.

Illasta lähdin vielä mopotaksilla keskustan suuntaan missä Doggystylen baarilla oli jotkin baarikisat (darts, biljardi, tikka, minimölkky). Ihan kiva tuollainen yhdistelmäkisa kun tietää ettei kukaan ole paras kaikessa. Oma sijoitukseni oli 2/10 vaikken voittanut yhtään lajia. Tokihan tuossa mölkyn peluussa biljardipöydällä on omat ongelmansa, keilat alkavat aika nopeasti nojaamaan takareunaa kohti. Osallistumismaksua 150b vastaan oli tarjolla The Pizza Companyn tuotteita sekä kisan voittajalle pullo vodkaa. Taisi voittopullosta jotain eksyä minunkin lasiini. :)

Sunnuntai

Sunnuntaina oli vuorossa risteilypäivä, 500 batin hinnalla sai 6h risteilyn missä alkumatkasta kalastettiin, sitten uitiin meressä ja lopulta henkilökunta keitti hyvän keiton niistä kaloista joita kalastettiin alkumatkasta. Tällä kertaa kalasaalis oli vähän nihkeä mutta kyllä siitä riitti koko risteilyporukalle (n .25hlöä) syötävää.

En nyt ihan varmaksi osaa sanoa mutta todennäköisesti oli allekirjoittaneen ensimmäinen kerta kun uin ihan oikeassa meressä. Ainakaan Thaimaassa en ole aiemmin uinut. Ja olihan se mahtava juttu, ensinnäkin veden suolaisuus.. piti ihan ajatella asiaa ja suun pitämistä kiinni ettei olisi suolaa suu täynnä. Ja merenkäyntiäkin oli jonkin verran joten kivasti aalloissa meni ylös ja alas.

6h laivalla tiesi sitä mitä vähän aavistelinkin että jonkin verran pää ja niska paloi auringossa, ehkä sitä aurinkorasvaa pitäisi käyttää enemmän ja hieman vahvempaakin kuin tuo 15 kertoiminen. No eiköhän tämä tästä asetu vielä.

Puhtaat pyykit hain pois pesusta, laskua 75 batia 10 vaatekappaleen pesusta. Mukavan puhdasta ja prässättyä yms.

Illasta ei mitään ihmeellisempää, ajoissa nukkumaan jotta pääsee ylös kohtuuaikaan maanantaina.