Lentolippu varattu

Noniin,

enpä olisi uskonut itsekään että nyt jo olen varaamassa lippuja seuraavaa reissua varten. Edellisestä reissusta jäi ”hieno maku” ja tunne että pitää päästä takaisinkin. Vähän sellaista fiilistä oli kuitenkin ilmassa etten lähtisi haikkarin eli korkeasesongin aikana enää, koska silloin on väkeä eniten turistikohteissa ja hinnatkin hotelleissa sun muissa kohteissa ovat normaalia korkeammalla. Toisaalta tuo tammi-helmikuu sopii itselle parhaiten matkustusajaksi kun töissäkään ei tapahdu ko. aikana juuri mitään.

Jostain syystä selailin toissa päivänä lippujen hintoja sekä Finnairin että Ebookersin varauskoneista. Hintataso halutuilla päivillä (meno alkuviikosta, paluu 2vko+joitain päiviä, eli yhtä pitkä reissu mitä tänäkin vuonna) oli 850-950e Finnairin suorilla lennoilla. Finnairin hintakalenterista pomppasi silmille yhtäkkiä hinta 706e (meno ma, paluu la-su yöllä). Ajattelin että tämä hinta ei kauaa vanhene täällä – tietäen Finnairin lippuhinnoittelun missä pilettien hinnat voivat vaihdella vartinkin välein. Pikainen tsekkaus tilin saldoon ja muutamaa minuuttia myöhemmin liput olikin jo varattuna.

Mutta, juttu ei ollutkaan vielä siinä. Seuraavana aamuna (torstai) tsekkasin sähköpostit aamupäivästä ennen töihin lähtöä ja finnairilta olikin tullut yhteydenottopyyntö selitteellä ”luottokorttianne ei ole voitu veloittaa”. Viestissä oli ilmoitettu että varaus on voimassa 17.4. klo 18 saakka. Päivällä mietin asiaa vielä ja siinä viiden jälkeen iltapäivästä soitin Finnairin asiakaspalveluun josta veloitusta yritettiin uudelleen ja nyt se onnistuikin. Eli ruusut Finnairille ja risut Sampopankille jonka palvelut eivät näemmä toimi vieläkään(!) pääsiäisenä tapahtuneen järjestelmäuudistuksien jälkeen. Perkele sentäs, onhan tässä jo kuukausi mennyt siitä pääsiäisestä.

Alla tarkka matka-aikataulu (tähän mennessä tiedossa oleva):

Meno 19.1.2009 HEL-BKK AY089 09:40 – 00:15 +1

Paluu 8.2.2009 BKK-HEL AY090 02:00 – 07:50

Mennessä päivälento, mistä en kovasti kyllä pidä (nukkuminen koneessa entistäkin vaikeampaa). Samoin saapumisaika Bangkokiin on lähes epäinhimillinen, tiedä sitten majoitussuunnitelmista.. Paluulentokin lähtee hyvinkin mielenkiintoiseen aikaan, kahdelta yöllä sunnuntaina. Mutta koin kyseisen hinnan tuovan hyvän kompensaation hieman huonoille matkustusajoille. Huomionarvoista on sekin että viime vuonna reititys HEL-FRA-AUH-BKK-AUH-MUC-HEL maksoi enemmän, onhan nyt vuodessa polttoaineen hintakin noussut jonkin verran. Matkustusaikakin oli silloin jotain ihan muuta kuin nyt, tosin nämä Finnairin MD-11set eivät viihtyvyydeltään mitään parhaita ole. Mutta eiköhän sitä kestä sen kun tietää mitä odottaa perillä.

Mennessä tuskin saa järkevään hintaan liittymälentoa joten vaihtoehtoina on joko aamubussi hki-vantaalle tai sitten siirtyminen jo edellisenä iltana lähemmäs kenttää. Paluuseen sen sijaan olisi ihan mukava saada lento, pitää kyttäillä vähän hintoja sen osalta. Molemmat liput ovat Z-luokkaa (eli sitä halpista), Finnairin Plus -pisteitä nykyisillä säännöillä tulee reissusta sen 7878. Tarkoitus olisi ottaa pisteillä upgrade business -luokkaan, tilillä on nyt reilut 60 000 pistettä ja menopaluu tarvitsisi sen 90 000. Saas nähdä, tuskin pystyn kartuttamaan tiliä pelkän visakortin käytöllä (1 euro = 1 piste) noin paljoa yhdeksässä kuukaudessa. Toisen suunnan upgrade on kuitenkin jo ihan mukava juttu.

Tavallaan mukavaa taas kun on mitä odotella. Se joulun odottelu on ollut jo vähän out muutamia vuosia ;)