Kuala Lumpur

1. Päivä

Bussikyyti Singaporesta lähti aikataulun mukaisesti 7.45 ja perillä oltiin noin 13.15. Pakollisten rajapysähdysten lisäksi oli noin puolen tunnin tauko jollain ruokamarket/huoltoasemalla noin 1.5h ajon jälkeen. Sinäänsä mielenkiintoinen paikka ettei siellä ollut pankkiautomaattia eikä rahanvaihtopistettä. Luottokorttikaan ei käynyt joten ei tullut mitään ostettua. Onneksi ei ollut nälkä. Vettä olin varannut matkalle riittävästi.

Bussi oli ”88 lapan” yhtiön, ihan ok ”vip bussi” missä istuinjärjestys oli 2+1 ja penkit oli mukavan leveät jalkatukineen kaikkineen. Kerrankin sai nukuttua bussissa joten matkakin meni suht nopeasti. Ihmettelen kyllä miksei Suomessa ole tällaisia busseja jossa olisi panostettu muuhunkin kuin siihen että voi ahtaa maksimimäärän ihmisiä samaan autoon.

Bussi jätti lopulta matkustajat johonkin KL:n esikaupunkialueelle kuten vähän aavistelinkin. Taksikuskit haistoivat mahdollisuuden ja tulivat kyytiä tarjoamaan. Minulla ei ollut mitään hajua siitä missä oltiin, toki suht lähellä keskustaa kun bussin ikkunasta näkyi Petronasin tornit hetkeä aiemmin. Taksikuski kyseli mihin hotelliin olen menossa ja kun asia selkisi kuski sanoi että 22 ringittiä maksaa kyyti. Minulla ei ollut tietoa paikallisesta hintatasosta joten hyväksyin hinnan. Ei ollut paikallista valuuttaakaan joten kyydin hinta sovittiin 10 singaporen dollariin. Jälkeenpäin tarkistin että vaihtokurssi myr->sgd oli aika lähellä oikeaa.

Hotellini on nimeltään Prescott Inn. Sijainti nk. Golden trianglen laidalla. Ihan ok hotelli, isot sängyt, ilmastointi, lämmintä vettä suihkussa, jääkaappi ja ilmainen wifi saatavilla. Monorail asema Medan Tuanku on noin 2min kävelymatkan päässä. Toinen juna-asema Sultan ismail on noin 5min kävelymatkan päässä. Majoituksen hinta neljältä yöltä 520MYR (noin 130 eur).

Hotelliin asettautumisen jälkeen lähdin keskustaa kohti. Vaihdoin rahaa läheisessä Maju Junction ostoskeskuksessa 100e = 398 MYR.

Monoraililla kolme asemaa poispäin. Ei ollut tietoa kaupungista vielä hirveästi joten otin maamerkiksi tuon monorail radan että löytää takaisin hotellille. Muutamassa baarissa kävin kuten ”pahamaineisessa” beach clubissa joka olikin kyllä tosi täynnä ihmisiä. Paluumatkalta löytyi myös Hard Rock Cafe josta ostin KL:n pinssin. Samoin yksi baarin näköinen paikka oli jossa bändi soitti mutta.. se olikin kahvila eli vain mehua ja limpparia oli tarjolla. Hyvin soittivat kuitenkin.

Erikoinen juttu minusta on tämä että sekä beach clubille että HRC:n oli sisäänpääsymaksu eli cover charge 40MYR. No ei, kyllähän baareihin on sisäänpääsymaksut Suomessakin. Mutta erikoisuus oli siinä että sisäänpääsylipulla sai yhden juoman (olut tai shotti). Tässä olisi minusta hyvä juttu myös Suomeenkin. En ymmärrä nimittäin yhtään jonkun esim. Londonin yli kympin sisäänpääsykuluja (lippu+narikka) vaikkei siellä ole edes bändiä soittamassa. Eli käytännössä maksetaan vain siitä että pääsee juomaan.

Hotellilla olin vähän yli puolen yön. Gpsin mukaan 2.2km on etäisyyttä bukit bintangin monorail asemalta hotellille eli ihan kelpo iltakävely.

2. Päivä

Aamusta nukuin suht pitkään, aamiaiselle ehdin kuitenkin. Olin näemmä buukannut huoneen ilman aamiaista, jälkikäteen ostettuna hinta 20MYR eli noin 6 eur. Ihan perus hotelliaamiainen, kokin tilauksesta tekemää munakasta.

Päivällä otin suunnaksi KLCC:n alueen. Äkkiähän siellä meni kolme neljä tuntia pyöriessä. Tuli nähtyä niin petronasin kaksoistornit, tornien alapuolella oleva Suria kauppakeskus kuin edellämainituista noin 1km päässä ollut Pavillion keskuskin. Monta ravintolaa on tuossa Pavillionissa kuten yksi suosikkini pepper lunch. Täytyy tulla joku toinen päivä testaamaan.

Illalla tuli käytyä auringon laskettua vielä KL Menara towerissa, eli hieman samanlainen mitä näsinneula on Suomessa. Myyntikojuja vieri vieressä. Harmittavasti noiden kojujen valot oli suunnattu niin että tuli heijastus takaisin lasista. Ei saanut siis hyviä valokuvia. Harmi.

Tornireissun jälkeen mutkittelin läheisellä alueella aikani etsien jotain yöelämän tapaista mutta aikas rauhalliselta näytti.
Päivän aikana vaihdoin lisää käteistä, 100 e = 402 MYR. Vähän kun vertailee valuuttakursseja saa äkkiä paremmat kurssit ja siis enempi samalla rahalla.

3. Päivä

Aamusta ylös ihmisten aikaan ja suunta kohti KL:n pohjoispuolella olevaa Batu Cavesia. Ihan hieno paikka kyllä. Vajaa 300 rappusta kapusin ja siellä oli isohko luola. Jokin temppeli kaiketi. Alhaalla oli yli 40 metriä korkea kullattu patsas. Lounasta sai patsaan juurelta. Kasvisversio nasi lemakista veden kera 7RM.

Menomatkasta monorailissa oli jotain häikkää – pysähteli asemille 10.. 20minuutiksi ja eikä vaihto KL sentralillakaan ollut ihan moitteeton kun yksi junavuoro jäi kokonaan tulematta. Samalla selkisi tuo että vaihto monorailin kl sentral asemalta junapuolen kl sentralille on vaikeakulkuinen pätkä eteenkin jos on matkatavaroita. Päätin siis tilata taksin jahka matka lentokentälle tulee ajankohtaiseksi.

Kätevästi kyllä junalla pääsi suoraan batu cavesiin, asema on ihan siinä vieressä. Menolippu oli 1 RM ja paluu (jäin puolessa matkassa pois putra asemalla ja kävelin hotellille) 2 RM. Jotenkin outoa että lyhyt matka oli kalliimpi. Noh samapa tuo.

Illasta satoi joten en lähtenyt mihinkään vaan tuli hotelli-ilta.

4. Päivä

Aamusta tulikin herättyä hyvissä ajoin, otin suunnan monorailin avulla chinatownia. Aikani siellä pyörittyäni löysin sieltä mm. Central marketin ja merdaka squaren eli itsenäisyysaukio missä on mm. 100metriä korkea lipputanko.

Illalla suuntasin pavillion ostoskeskukseen pepper lunchiin pihville. Siitä kun pääsin maan tasalle oli irkkubaarin edessä jokin tapahtuma menossa. Liittyi tulossa olevaan st. patrick dayhyn. Ilmeisesti tapahtuma oli vaan etukäteiskutsun omaaville, oli siinä portit ja vahdit mutta niin minä vaan kävelin sisään ja tiskiltä sai ilmaista Guinessia. Onhan se hyvää mutta liika on aina liikaa, en taida tällä reissulla Guinessia tilata.

Kello kävi kuin siivillä mutta hotellimatkalla pyysin taksikuskia tekemään pikku koukkauksen kaksoistornien juurella jotta sain niistä parit fotot otettua yöaikaan.

5. Päivä

Aamu meni vähän kuten pelkäsinkin, huonosti. Ilmeisesti torkutin herätyskelloa liian monesti ja lopulta se ei sitten herättänyt ollenkaan. Taksi oli tilattu 09.00 respasta ja 08.59 respa soittaa ”hello and good morning söör, your taxi is here”. Onneksi suurin osa kamoista oli jo pakattu edellisenä iltana mutta onnistuin silti jättämään pari valkoista paitaa hotellihuoneeseen. Ehkei kannata levittää tavaroita valkoisten lakanoiden päälle.

Taksimatka hotellilta halpalentoyhtiöiden käyttämälle LCCT terminaalille kesti noin tunnin. Kyseinen terminaali sijaitsee Kuala Lumpur International (KLIA) kiitoradan toisella puolella eikä sinne ole esim. junayhteyttä tarjolla. Käsittääkseni tänä vuonna pitäisi tuon pääterminaalin yhteyteen tulla uusi terminaali halpalennoille (KLIA2). Taksimaksu oli kiinteä 90MYR, mittarissa oli joku 86MYR eli ihan ok diili minusta.

LCCT kenttänä on tosi pelkistetty mutta ihan toimiva. Toki kansainvälisten lentojen lähtöporttialuetta en heti löytänyt mutta kysymällä löytyy. En olekaan aiemmin kävellyt platalla (toki aitojen ympäröiminä) mutta uusi kokemus tuokin. Airasia lentoyhtiönä haluaa säästää kaikesta niinpä ei ole putkea koneeseen saati sitten bussikyytiä. Noh voin kyllä kävelläkin.

Airasian lento oli noin tunnin mittainen ja ihan aikataulussaan. Koneena oli 9W-AQE (täytyy vielä tarkistaa rek.no kamerasta jälkeenpäin) uudehko Airbus 320. On kyllä penkkitilat tosi naftit mutta kyllähän tuossa sen tunnin tai maksimissaan kaksi istuu. Tarjoilupuolella oli etukäteen ostamani kolmioleipä. Ihan ok.