Kesäsuunnitelmat

Pitkästä aikaa, voisi rustailla tänne jotain..

Kesäkin on yllättänyt tässä lähes varkain. Tai no kesästä en tiedä, kesäkuu ainakin kalenterissa seisoo. En ajatellut pitää pidempiä lomia, työvuorolistat kesälle ovat sen verran löysiä ettei ihan joka päivä töissä tarvitse olla. Jotain tapahtumia tässä kuitenkin on suunnitteilla.

Huomenna, 4.6 klo 21 olisi lippu Poppariin jossa soittaa osana Jyväskylä Summer Jazz -tapahtumaa yhtye nimeltä Kvalda. Jonkin verran olen kuunnellut mm. myspacesta yhtyeen musiikkia ja pienenä heräteostoksena tuli lippu hankittua. Saas nähdä mitä tuleman pitää.

Juhannus menee töissä, tarjous parista vuorosta oli sen verran houkutteleva että oli vaikeata olla suostumatta. Eikä jussille ollut muutenkaan mitään erityisiä suunnitelmia joten mikä ettei sitten töissä. Juhannuksen jälkeen autolla vapaita viitisen päivää joten pieni ja nopea reissu akselille Helsinki ja Tallinna siinä 21.-24.6. Tallinnassa hotelli Reval Olympia, 49e/yö ja Helsingissä hotelli Albert (sokos), 55e/yö. Pidän molempia hintoja kyllä tosi edullisina, ehkä tämä taloudellinen tilanne on hieman vaikuttanut hotellien hintoihinkin. Tarkoitus olisi käydä ainakin  Vantaan Ikealla ja sitten Tallinnasta vähän juomapuolta mukaan loppukesäksi. Jos sitä tänä vuonna kävisi katsastamassa myös pääkaupungista löytyvän Storyvillen, sinne kun ei ole vielä ”ehtinyt”…

Heinäkuun alkupuolelta pari ekaa viikkoa töissä melko tiiviisti (vaikkakin tietää jo nyt että hiljaista tulee pitelemään..). Sitten siinä heinäkuun puolivälissä Jyväskylään tulee jokin popfestivaali, ainakin esiintyjälista vaikuttaa lupaavalta. Lauantaina voisi sinne suunnistaa ainakin jotta näkisin nyt vihdoinkin CMX:n keikan. Aluksi suunnittelussa oli myös lähteä samaan aikaan Pori Jazzeille, eteenkin kun siellä olisi soittamassa Brian Setzer orkestereineen.. Mutta, ei sitä joka paikkaan ehdi yhtäaikaa.

Sitten koittaakin se päivä mitä on tässä eniten odoteltu, eli Metallican keikka Kööpenhaminassa 27.7.2009. Kasailin siihen yhteyteen reilun viikon reissun jonka alustavan lopullinen aikataulu olisi seuraavanlainen.

21.7 Aamupäivästä junalla Turkuun ja illalla laivalle, todennäköisesti Silja ”Europe”. Yö laivassa.

22.7 Laiva tulee aamulla Tukholmaan, ei ihmeellisempää ohjelmaa päivälle. Yöksi Scandic Continental (590 SEK).

23.7 Päivällä Arlanda Expressillä lentokentälle ja siitä kotimaanlento Malmön kentälle (ARN-MMX, SK121 17.05-18.10 53.60 EUR). Kaksi yötä Comfort Hotel Malmö (hinta yht. 900 SEK)

24.7 Päivä Malmössä.

25.7 Päivän aikana junalla (öresundståget) siltaa pitkin yli Tanskan puolelle ja Kööpenhaminaan. Majoitus Scandic Webers hotellissa seuraavat neljä yötä (2060 DKK).

27.7 Metallican keikka

29.7 Kotia kohti lähtö, Lennot (CPH-HEL, KF650 11:20-14:00 86,13 EUR) sekä (HEL-JYV, FC0155 18:05-18:50 38,10 EUR). Sittenhän siinä torstaina alkaakin suurajot eli töitä riittää.

Jonkun aikaa tuli mietittyä tuota Ruotsin kuviota, Tukholmassa on tullut käytyä jopa liiankin usein vaikkakin paljonhan siellä olisi nähtävää vielä jäljellä. Lopulta valitsin joko Göteborgin tai Malmön, valinta kallistui lopulta jälkimmäiseen sen paremman sijainnin vuoksi. Tukholmastahan olisi päässyt Malmöhön myös SJ2000 -junalla eli ”ruotsin pendolinolla”. Nuorisolipun hinta junaan oli kuitenkin enemmän mitä maksoin nyt tuosta ARN-MMX lentolipusta. Samalla pääsee matkustamaan Arlanda Expressillä, joka on jostain syystä kiinnostanut jo vuosia.

Eipä tässä kummempia tällä erää. Eräänlaisella ”TO DO” listalla odottaa vielä valokuvien editointi ja nettinlaitto sekä viimekesän Prahan reissulta että alkuvuoden Thaimaan/Singaporen osalta. ”On vähän kiirettä pitänyt” sanoisi eräs kaverini..