Helsingissä

Täällä sitä MD-11ssa nyt istutaan. Ajoissa ja kaikkea. Vähän hiipi pelkoa päälle että ehtiikö tässä mutta onneksi se oli turha pelko.

Jyväskylän kone irtosi kentästä 18.19 ja arvioitu 35 minuutin lentoaika piti melko hyvin kutinsa kun laskeutuminen tapahtui 18.54. Kone oli OH-ATH, ATR 72-500 mallia. Yhdeksän matkustajaa oli eli lähes tyhjä kone kun 68 henkilöä on kapasiteetti. Ihmettelen jossain määrin tuota Finncommin ”halpalippu” juttua, luulisi että lentoyhtiöllä olisi kannatusta varata (ja myydäkin ne) enemmän paikkoja halvalla kuin odottaa mahdollisia ”bisnes”matkustajia kalliine lippuineen. Mutta kai tuossa joku logiikka on.

Matkatavarat tulivat yllättävän nopeasti kotimaan terminaalilla hihnalle, sen kun koneesta bussiin ja siitä kävely terminaalin ovista sisään niin laukku oli jo hihnalla! Nopeaa toimintaa.

Kenttä oli tosi tyhjä ja autio. Ei jonoja baggage droppiin, turva- ja passintarkastukseen eikä edes portilla. Putkessa oli hieman mutta se on ihan normaalia. Ehkäpä se lama on nyt toden teolla iskenyt.

Eilen nettichekauksesta saatu paikka 6H piti todenteolla paikkaansa, eli nyt lennellään bisnesjakkaralla molempiin suuntiin. Jossain tv-ohjelmassahan todettiin että ”upeeta mahtavaa” mikä soveltuu nyt tähän tilanteeseen kyllä.

Mutta nyt olisi 7913km lentomatka edessä. Ehkä saan jopa nukuttua, saas nähdä.