Joulureissu Moskovaan 2015

Tämä päättymässä oleva vuosi oli monella tapaa erikoinen ja erilainen mitä aiemmat vuodet. Monta uutta ja ihmeellistä asiaa tuli koettua, osan niistä olisi voinut jättää myös kokematta. Sananlasku tosin sanoo että se mikä ei tapa – vahvistaa.

Siispä erikoinen vuoteni tarvitsi tavallisesta poikkeavan lopun. Siispä jouluksi reissuun. Aurinkolomalle ei ollut aikaa joten kohteeksi valikoitui Moskova. Venäjällä en olekaan aiemmin käynyt.

Lentoliput Finnairilta järjestyi sopuhintaan alle 250 euroon. Ja hotelli neljäksi yöksi reilulla 150 eurolla. Olen tähän asti pitänyt Venäjää ja Moskovaa kalliina mutta majoitus tuntui ainakin järjestyvän suht edukkaasti.

Kirjoittelen tämän postauksen savonlinjan bussista, Joutsan ja Lahden väliltä. Lento lähtee aamu yhdeksän jälkeen joten tuohon aikaan ei bussilla pääse paikalle ajoissa Jyväskylästä asti. Tai yöbussilla kerkiäisi, 02.00 lähtöaika on sen verran epäinhimillinen että mielummin pilkon menomatkan puoliksi ja menen kaverin sohvalle Lahteen.

Googlettelin aiemmin blogitekstejä ym. Moskovasta eikä tuloksia ollut mitenkään liian paljoa. Pyrin siis viimeistään reissun jälkeen kirjoittelemaan jotain infoa joka saattaisi hyödyttää muita matkaajia. Kuviakin tulee, ehkä. Todennäköisesti.

Nyt soi: Children of Bodom – Are you dead yet?