Kööpenhaminan reissusta muutama sananen (+Metallica!)

Niin,

huomasin tuossa jokin aika sitten että melkoisen vähälle on jäänyt tämän palstan ylläpito viimeaikoina. Kesäreissu akselilla Helsinki-Malmö-Kööpenhamina oli hieno kokemus, kaksi jälkimmäistä olivat ihan uusia tapauksia minulle myöskin. Melkoisen pitkän reissuraportinkin olin jo puolittain rustaillut mutta ajan- sekä kiinnostuksen puutteen vuoksi sitä tuskin editoin koskaan julkiseen jakoon. Sen sijaan valokuvat ovat jo verkkoon ehtineet, Flickrissä on oma albumi kuville.

Ehkä se tärkein anti reissusta oli kuitenkin Metallican keikka 27.7.2009 joka oli neljäs esiintyminen viidestä puolentoista viikon aikana Kööpenhaminassa (kävivät siinä välissä heittämässä setin Porissa Sonisphere -festivaaleilla). Koska näin bändin ensimmäistä kertaa vasta nyt paikan päällä en pysty sitä vertaamaan mihinkään. Mutta myyty mies olin, kaiken kaikkiaan. Biisilista oli aikasen hyvin valittu myöskin, eteenkin ilahdutti kuulla hienot ja legendaariset kappaleet kuten Ride the lightning, Leper messiah sekä Sad but true livenä. Toki näin jälkikäteen kun on nähnyt päivää myöhemmin olleen keikan biisilistan olisin ehdottomasti halunnut kuulla ja nähdä Disposable Heroesin sekä Ecstacy of Goldin (maailman ensi-ilta livenä!) liveversiot.. Ostin hieman jälkikäteen molempien keikkojen taltioinnit .mp3 :na (livemetallica.com) joka hieman lievittää ”tuskaa”. Hinta on muuten $10 per keikka, eli ei paha edes euroina, alta 7 e. Eikä sitä passaa nauttia makiaa mahan täydeltä…

Niin ja se extra lippu (ostin siis ko. keikalle pari tikettiä).. Sain myydyksi sen loppujen lopuksi ihan hyvin kokemuksin seatwave.com -lipunvälityspalvelun kautta. Hinnaksi asetin suurin piirtein saman mitä itse olin maksanut alunperin lisättynä ko. palvelun provisioilla (10% tuotteen hinnasta sekä ostajalta että myyjältä, joten myynnissä olleen lippuni listahinta oli jotakuinkin 90 puntaa josta itselleni jäi noin 75 puntaa postikulujen ja provision jälkeen).

Lopuksi ym. flickrin albumista pari kuvaa 27.7.2009 keikalta: