Nopeustesti v2

Joku tarkkasilmäinen varmastikin ihmettelee mikä tuo edellinen postaus on aiheella ”nopeustesti”. En tiedä mitä on tapahtunut mutta maaliskuulla (2008) kirjoitettu viesti on jäänyt ”drafts” eli luonnokset -osioon eikä ole mennyt julkaisuun.

Uuteen kämppään muutin 10.7.2008 ja jo tilaamani Saunalahden ADSL:n toimitusajaksi mainittiin 1.7. Lopulta 9.7 tuli tekstari että nyt olis netti kytketty mutta eipä toimunut. 11.7 soitin vikailmoitusnumeroon josta tehtiin lopulta vikailmoitus toimimattomasta yhteydestä. Tiistaina 15.7 modeemiin ilmestyi linjan merkkivalo, eli yhteys toimisi. Ihan ok nopeaa toimintaa Saunalahdelta/Elisalta.

Tilasin 12kk sopimuksella avausmaksuttoman 8/1 ADSL:n hintaan 39,90e ja siis saunalahdelta. Aikani vertailin hintoja ja tuo oli oikeastaan se edullisin. Saa nyt nähdä miten pelittää.. Huvittavana yksityiskohtana asiasta on IP-blokkini joka kuuluu elisalle, samoin reverse on päätettä elisa-laajakaista.fi. Tosin samaa firmaahan Saunalahti nykyään on.

12kk sopimuksen koukkuna avausmaksuttomuuden lisäksi oli 4kk full rate nopeudella (maksimit 24/1mbit adslssä), alla tuore speedtest.netin raportti.